Szigorúbb gyógyszerkiadást sürget a kamara

Szerző: Független Hírügynökség

A vényköteles gyógyszerek kiadásának szigorítását és az ellenőrzések sűrítését kéri a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) az Egészségügyi Minisztériumtól - olvasható a kamara keddi közleményében.

A kamara kedden írásban kéri az Egészségügyi Minisztériumtól, hogy növeljék az ellenőrzések gyakoriságát és szigorítsák a szankciókat. A kamara kész részt venni olyan rendszer kialakításában, amely segíti kiszűrni a szabálytalan gyógyszertárakat.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara már korábban is jelezte, hogy egyre gyakoribbá válhatnak a vényköteles gyógyszerek kiadásával kapcsolatos szabálysértések, emiatt pedig azonnal módosítani kell a patikaliberalizációs törvényt - áll a közleményben.

Az egészségügyi szakmai kamaráknak a közlemény szerint 2007 óta nincs lehetőségük arra, hogy az etikai és szakmai szabályok megsértőivel szemben érdemben felléphessenek.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.