• Adományokból újul meg a pécsi szülészeti klinika koraszülött osztálya

    Szerző: MTI

    Adományokból, összesen huszonnégymillió forintból újul meg nyárra a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Koraszülött Intenzív Osztálya.

    Horváth István, Szekszárd fideszes polgármestere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: az osztály teljes építészeti rekonstrukción esik át, és június végére már megfelel a modern, XXI. századi elvárásoknak.

    A politikus utalt rá, hogy az osztály felújításáért maga kezdett gyűjtésbe 2007 őszén, amikor a gondos orvosi kezelésnek köszönhetően itt mentették meg koraszülötten világra jött harmadik gyermeke életét. A klinikán tett látogatásai során azt tapasztalta, hogy bár a műszerezettség megfelelő, a gyógyítás körülményei nem a mai, inkább a XIX. századi állapotokhoz állnak közelebb.

    Hirdetés

    Horváth István megjegyezte, még nem áll rendelkezésre a modernizációhoz szükséges teljes összeg. Mostanáig tizennégy millió forint érkezett az egyetem erre a célra nyitott számlájára, a pénz elsősorban Tolna megyei vállalkozók és önkormányzatok adománya.

    A polgármester arra számít, hogy a jótékony kezdeményezéséhez több baranyai és somogyi cég, önkormányzat is csatlakozik majd, lévén, hogy az intenzív osztály az egész dél-dunánúli régióból fogad koraszülötteket.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármesterjelöltje ígéretet tett rá, személyesen jár közben annak érdekében, hogy lehetőségeihez mérten a baranyai megyeszékhely önkormányzata is támogassa a fejlesztést.

    Bódis József professzor, a szülészeti és nőgyógyászati klinika igazgatója azt emelte ki, hogy évente mintegy 300-320 koraszülött gyermek kerül az intézménybe. Közülük százan ezer gramm alatti súllyal születnek, az ellátásnak köszönhetően azonban mégis több mint kilencven százalékuk nem szenved az életminőségét tartósan befolyásoló egészségkárosodást.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.03.21 16:00
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Inkubátoros csecsemők - Elindult a Babales program

    Magyarországon elsőként indította el az inkubátoros csecsemőket és családjukat online összekötő programot a budai Szent János Kórház.

    Én ugyan fel nem fekszem a műtőasztalra! Beleegyezés az ellátásba

    Általában rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e magunkat meggyógyítani, még ha az orvosok sokszor úgy is tesznek, mintha ehhez nem sok közünk volna.

    Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ

    A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.

    Ott kolbászból van? Gyógyulás külföldön

    Pozsonyi plasztikai sebész ismerősömet kérdeztem, hogy az osztrák áraknál jóval kedvezőbb díjaival miért nem célozza meg a tehetős bécsi közönséget, hiszen szinte percek alatt átruccanhat bárki a szomszédvárba szépülni. Válasza nagyon érdekes volt.

    Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

    Szeptember 3-án a Vigadóban adták át Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

    Több pénz jut a betegszállítóknak, fogorvosoknak

    1,25 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak a betegszállítást végző szolgáltatók, a fogászati szakrendelések számára biztosított finanszírozási keret pedig 1 milliárd forinttal növekedett.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.