Érvénytelenítette a bíróság az egri kórház szerződését

Szerző: MTI
Megjelent: 2009.03.17

Érvénytelenítette a Heves Megyei Önkormányzat és a HospInvest Zrt. közötti, az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház működtetésére kötött szerződést kedden a Nógrád Megyei Bíróság; az ítélet nem jogerős.

A szerződés érvénytelenítését Eger város önkormányzata kérte a bíróságtól. A Heves megyei önkormányzat és a HospInvest Zrt. 15 napon belül fellebbezhet.

A megyei önkormányzat és a HospInvest Zrt. 2008. március 27-én írta alá a húsz évre szóló vagyonkezelési és üzemeltetési szerződést, a társaság november elsejével vette át az egri kórház működtetését.

Hiányos volt az igazolás

A Nógrád Megyei Bíróság azért mondta ki érvénytelennek a szerződést, mert az jogszabályba ütközik, mivel a pályázó HospInvest nem a meghatározott formában csatolta a banki igazolást, a megyei önkormányzat pedig az igazolási hiányosságról tudva kötötte meg a szerződést.

A pályázati kiírás szerint olyan banki igazolást kellett volna bemutatni, ami azt tartalmazza, hogy a pályázó számláján 2005. január elseje óta nem volt "sorbanállás". A HospInvest igazolását viszont 2008. január 3-án állították ki két évre visszamenőleg.

A banki igazolás hiányossága pótolható lett volna, de ezt csak határidőn túl tette meg a HospInvest - állapította meg a bíróság.

A megyei önkormányzat és a Hospinvest is fizethetne

A bíróság ítélete kimondta: a megyei önkormányzatnak egymillió forintos perköltséget kell megfizetnie, a HospInvestre kétmillió forintos perköltséget róttak ki, ezt a pénzt az egri önkormányzatnak kell megfizetniük. Emellett a HospInvest Zrt.-nek 900 ezer forintos feljegyzett kereseti illetéket is fizetnie kell.

A Heves Megyei önkormányzat és a HospInvest Zrt. jogi képviselői az ítélethirdetés után még nem tudtak válaszolni az MTI-nek arra a kérdésre, hogy fellebbeznek-e az elsőfokú ítélet ellen.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Cushing-szindróma Cushing-szindróma

A mellékvesekéreg glükocorticoid hormonjának túltermelése okozza.

Agresszív magatartás Agresszív magatartás

Hogyan viselkedjünk laikusként, ha agresszív magatartást tapasztalunk?

Még kérhető a hetedikes gyerekeknek...

Az idei tanévben is kérhetik a szülők a humán papillomavírus (HPV) elleni ingyenes védőoltást a hetedikes lányoknak és fiúknak - tájékoztatott a...

Készíttessen egészségtervet...

Az egészségügyi szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a prevenció. A köztudatba mégis nehezen szivárog be ez az alaptézis, és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.