• Még mindig sok helyen van látogatási tilalom

    Szerző: WEBBeteg/ÁNTSZ

    Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat az influenza veszélye miatt. Megelőző céllal még mindig sok helyen érvényes a teljes zárlat.

     Az intézmények környezetében megemelkedett, influenza szerű megbetegedések miatt továbbra is teljes körű látogatási tilalmat rendeltek el szerdától a bajai, orosházi, békéscsabai és kecskeméti kórházakban. A tilalom a fekvőbeteg osztályokra vonatkozik.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Továbbra is teljes látogatási tilalom van a kaposvári, komlói, nyíregyházi, debreceni, tatabányai, esztergomi, dorogi, dunaújvárosi, mosonmagyaróvári, ráckeresztúri, pápai, várpalotai, zirci, veszprémi, székesfehérvári, móri, tatai és salgótarjáni kórházakban.

    Nem látogathatóak a szülészeti-, újszülött és gyermekosztályok Szekszárdon, Mohácson, Mezőúron, Szolnokon, Jászberényben, Sopronban, Csornán, Győrött, Miskolcon, Hatvanban, Gyöngyösön, valamint a dombóvári, berettyóújfalui, karcagi, nagykanizsai, egri és ballasagyarmati kórházakban. Ez utóbbi hat intézményben az intenzív osztályokra is vonatkozik a látogatási tilalom.

    (WEBBeteg; Forrás: ANTSZ)

    Legutóbb frissült: 2009.03.12 08:14
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Szuperbaktériumok - Az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása

    A penicillin Fleming általi felfedezése 1928-ban, majd rutinszerű gyógyszerként való bevezetése 1941-ben indította el a különböző baktériumok örökítő anyagaiban is azokat a változásokat, melynek következményeként mára multi drug rezisztens kórokozókról, vagy, ahogy a köznyelv nevezi, szuperbaktériumokról beszélhetünk, mely az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása lesz a XXI. században.

    Klinikai vizsgálatok - Lehetőség mindenki számára

    A klinikai vizsgálatok intézményi menedzsmentjének optimalizálása érdekében tanácsadást, konzultációs lehetőséget kínál a kórházak vezetői részére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. A Magyar Kórházszövetség XXX. Kongresszusán az OGYÉI standján az Intézet szakértői várják az érdeklődő kórházvezetőket, akiket adott esetben saját intézményeikben is felkeresnek, személyre szabott tanácsadással segítve azt, hogy többféle szempontból is a lehető leghatékonyabb módon élhessenek a klinikai vizsgálatok kínálta lehetőségekkel.

    Országossá teszik az anyák háza rendszerét

    Országossá teszik az anyák háza rendszerét, amelynek az a lényege, hogy minél komplexebb támogatást adjon a beteg gyermekük mellett lévő szülőknek - mondta el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a budapesti Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

    Ezekben a kórházakban jelenleg látogatási tilalom van

    Az influenzás megbetegedések halmozódása esetén az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el betegeik védelme érdekében - olvasható az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján.

    Hogyan ünnepeljék a karácsonyt, ha szerette kórházban van?

    Az ünnepeket a kórházban tölteni sokkal stresszesebb, mint egy tipikus kórházi bennfekvés. Sok beteget aggaszt, vajon mi történik nélküle otthon, vagy folyamatosan arra gondol, mi mindent kéne megcsinálnia, hogy felkészüljön az ünnepekre.

    Kis kórházi illemtan - avagy hogyan viselkedjünk a gyerekosztályon?

    Mikor menjünk? Mit vigyünk? Gyerekkel vagy gyerek nélkül? - Ezek a kérdések már mindenkiben felmerültek, aki valaha is ment kórházba látogatóként. A fontosabb tudnivalókról olvashat, amiket egy gyerekosztály meglátogatása során illik szem előtt tartani.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.