• A város átvállalta a méhnyakrák elleni oltás költségeit

    Szerző: MTI

    Térítés nélkül biztosítja a 12 éves, helybéli lánygyermekek méhnyakrák elleni oltását a dorogi képviselő-testület - tájékoztatta a pénteki döntésről Mandusitz Zsuzsanna sajtóreferens az MTI-t. Tatabányán csütörtökön elhalasztották az erről szóló határozatot.

    Dorogon 60 leány számára térítik meg a három részből álló oltássorozatot.  Erre több mint négymillió forintot fordít az önkormányzat, oltásonként 23 800 forinttal számolva  - közölte Mandusitz Zsuzsanna.

    Tatabányán nem áll rendelkezésre az oltássorozat fedezete, ezért támogató cégeket próbálnak bevonni a programba - indokolta a döntés halasztását a javaslattevő képviselő.

    Hirdetés

    Takács János (Fidesz) oltásonként 29 800 forinttal számolt, a korosztályhoz tartozó 680 tatabányai leány beoltása csaknem 60 millió 800 ezer forintba kerülne. A képviselő ezért felvetette az önkormányzat részleges hozzájárulását is.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A védőoltás fontosságát országos adatokkal indokolta az MTI-nek Molnár Mihály, a Komárom-Esztergom megyei Szent Borbála Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának vezető főorvosa. Mint mondta, Magyarországon évente ötszáz asszony hal meg méhnyakrákban, és 1500-1600 új megbetegedést fedeznek fel. Az oltássorozat beadása a rendszeres szexuális élet megkezdése előtt javasolt. Molnár Mihály hozzátette: az évenkénti szűrést nem pótolja az oltás sem.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.02.28 12:00
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    HPV (humán papillomavírus) okozta nemi fertőzések

    A HPV-nek több mint 130 típusa ismert és ezek közel egyharmada nemi úton terjed. Leggyakrabban szexuális úton adódik át: a vírus a felelős a nemi szerveken jelentkező szemölcsök megjelenéséért és a méhnyakrák előfordulásában is kiemelt szerepe van.

    Egészségügyi kockázatok a trópusi Dél-Amerikába utazáskor

    Az éghajlat is szerepet játszik abban, hogy Dél-Amerika trópusi vidéke világszerte vezető az esetleges fertőzések és egészségügyi kockázatok terén, bár sok betegség előfordulásának helye főként a vidéki területekre korlátozódik. Mindazonáltal az ide látogatóknak feltétlenül ajánlott tájékozódniuk a fenyegető fertőző betegségekről, valamint a kötelező és ajánlott védőoltásokról.

    HPV kvíz - Ideje többet megtudni a veszélyes kórokozóról

    A HPV-nek több mint 130 típusa ismert, melyeknek közel egyharmada nemi úton terjed. A betegség már a tünetmentes lappangási idő alatt is fertőző. Mit okoz a HPV? Hogyan terjed? Hogyan ismerhető fel? Tesztelje tudását!

    Védőoltással megelőzhető betegségek szövődményei

    Védőoltások beadásával súlyos - esetenként halálos - betegségek kialakulásától és szövődményétől óvhatjuk meg magunkat, gyermekeinket és - nem utolsósorban - környezetünket.

    Aggódjak, ha P3 lett a rákszűrésem eredménye?

    Az évenkénti méhnyakrák szűrése minden nő esetén igen nagy jelentőséggel bír, hiszen a korai stádiumban végzett kezelés a kulcs a teljes gyógyuláshoz. Ehhez viszont rendszeres ellenőrzés javasolt, hogy mihamarabb fény derülhessen az esetleges problémákra. Azonban sokaknál nagy kérdőjeleket jelent, ha P3 eredmény áll a papírjukon. Hogy ez pontosan mit is jelent, és hogy van-e ok aggodalomra, arról dr. Hernádi Balázs nőgyógyászati onkológus beszélt.

    Kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

    A bárányhimlő elleni vakcinákat várhatóan két részletben, 15 és 18 hónaposan, egy másik kötelező oltással egy időben kapnák meg a gyerekek - írja az mno.hu

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
    A ginzeng és ginkgó hatása
    Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások