Kórházátszervezés Szabolcsban

Szerző: MTI

Átszervezi, összevonja a fenntartásában működő nyíregyházi, fehérgyarmati és nagykállói kórházat csütörtöki döntése szerint a fideszes többségű Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Közgyűlése.

A térségi helyhatóság április 30-ig százszázalékos tulajdonú nonprofit, kiemelkedően közhasznú korlátolt felelősségű társaságot hoz létre a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban, a fehérgyarmati Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdőknél, illetve a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórházban - számolt be Seszták Oszkár közgyűlési elnök az MTI-nek a 40 igen és 3 tartózkodó szavazattal meghozott határozatról.

Hozzátette: a három kft. egységes irányítására szintén 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő, zártkörűen működő részvénytársaságot, holdingot alakítanak.

Az átszervezéstől jelentős működési költségmegtakarítást vár a megyei önkormányzati közgyűlés, s egyben a betegellátás színvonalának megőrzését és a kórházi munkahelyek megtartását reméli - mondta a fideszes elnök.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Porckorongok Porckorongok

A porckorong-előboltosulás és -kiboltosulás tünetei és kezelése.

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.