Kórházátszervezés Szabolcsban

Szerző: MTI

Átszervezi, összevonja a fenntartásában működő nyíregyházi, fehérgyarmati és nagykállói kórházat csütörtöki döntése szerint a fideszes többségű Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Közgyűlése.

A térségi helyhatóság április 30-ig százszázalékos tulajdonú nonprofit, kiemelkedően közhasznú korlátolt felelősségű társaságot hoz létre a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban, a fehérgyarmati Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdőknél, illetve a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórházban - számolt be Seszták Oszkár közgyűlési elnök az MTI-nek a 40 igen és 3 tartózkodó szavazattal meghozott határozatról.

Hozzátette: a három kft. egységes irányítására szintén 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő, zártkörűen működő részvénytársaságot, holdingot alakítanak.

Az átszervezéstől jelentős működési költségmegtakarítást vár a megyei önkormányzati közgyűlés, s egyben a betegellátás színvonalának megőrzését és a kórházi munkahelyek megtartását reméli - mondta a fideszes elnök.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Aranyér Aranyér

Mi lehet a kiváltó ok? Hogyan előzze meg az aranyér kialakulását?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.