Melaninnal szennyezett tejitalt találtak

Független Hírügynökség
megjelent:

Melaninnal szennyezett gyermek tejitalt találtak az élelmiszer ellenőrző hatóság szakemberei a szegedi Cora áruházban, még a hét közepén.

A Kínából származó tejitalra egy vevő hívta fel a hatóság figyelmét, az általa bevitt mintában a határérték duplája volt a melanintartalom. Az áruház polcairól 35 doboz tejitalt foglaltak le a hatósági ellenőrök, ezeket egy minta kivételével már megsemmisítették.

A tejitalt ősz óta árulták a hipermarketben, összesen 60 doboz került belőle a szegedi Cora áruházba. A többi 25 dobozt feltehetőleg megvásárolták, de a szakértő szerint egyetlen ital elfogyasztása még nem jár az egészségre káros következményekkel.

A bevizsgált tejitalban a megengedett határérték duplája, 5,4 milligramm melanin volt. "Elkoboztuk a szegedi készletet, és megsemmisítettük.

34 doboz tejitalt találtunk Szegeden, értesítettük a hazai társhatóságokat, hogy figyeljék a terméket a többi áruházban és a Cora logisztikai elosztóiban is" - tájékoztatta a Független Hírügynökséget dr. Szigeti Sándor főállatorvos, a megyei élelmiszer ellenőrző hatóság igazgatója.

Szolnokon is találtak a tejitalból

Többek közöt a szolnoki Cora áruházban is találtak a Kínából származó tejitalból, de ott a melanintartalom a megengedett határérték alatt volt. Ez arra utal, hogy több szállítmány érkezhetett az Európai Unióba, és ezek egy része volt csak szennyezett.

Szigeti Sándor elmondta: jelenleg a rendelkezésre álló dokumentumokat vizsgálják és elsősorban azt keresik, hogy a szállítmány hol érkezett be az Unió területére.

Emellett szeretnék megtalálni a forgalmazó cég képviselőit is, de a dobozokon feltüntetett cég felszámolás alatt ál, egy fővárosi ügyvédi iroda veszi át a küldeményeiket, ők egyebet nem tudnak a cégről.

(Független Hírügynökség)

Cikkajánló

Endometriózis
Endometriózis

A mozgás- és manuálterápia szerepe.

Lázcsillapítási módszerek
Lázcsillapítási módszerek

Mi a teendő láz esetén?

WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
WEBBeteg - Tóth András, újságíró
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.