Kómás férje spermájával készülnek megtermékenyíteni egy nőt

Független Hírügynökség
megjelent:

Egy ismert olasz nőgyógyász olyan nőt készül méhen kívül megtermékenyíteni, akinek férje agytumor miatt kómában fekszik, adta hírül szerdán az olasz sajtó. Olaszországban ez lesz az első ilyen beavatkozás, és máris kivívta a Vatikán rosszallását.

Az orvos, Severino Antinori arról ismert, hogy klimax utáni nőket segített hozzá a gyermekszüléshez. Ezzel kiérdemelte magának "a nagyik szülésze" gúnynevet.

Antinori már kedden le is vette a spermát, és újságíróknak bejelentette, hogy egy hónapon belül hajtja végre az in vitro megtemékenyítést. A házaspár az észak-olaszországi Vigevanóban lakik, a férj 35 éves, a feleség 32.

A pár egy hónappal ezelőtt döntött a gyerek mellett, amikor kiderült, hogy a férjnek agydaganata van. Antinori szerint a méhen kívüli megtermékenyítésre vonatkozó törvény lehetővé teszi az eljárást.

A Vatikán illegálisnak minősítette a beavatkozást. Állásfoglalása szerint az utódnemzéshez mindkét szülő hozzájárulása szükséges, de ebben az esetben a férjet kizárólag "sejttárolóként" alkalmazzák.

(Független Hírügynökség)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.