• Nyolc-tíz orvost és szülésznőt gyanúsítanak

    Szerző: Független Hírügynökség

    Nyolc-tíz orvost és szülésznőt gyanúsítana meg a katonai ügyészség azért, mert az Állami Egészségügyi Központban a kismamáktól 5-10 ezer forintot kértek az epidurális érzéstelenítésért, ami egyébként ingyen járt volna.

    Az RTL Híradó úgy tudja, emellett a nyomozás azt is megállapította, hogy voltak olyan orvosok, akik már a szülés előtt pénzt kértek annak levezetéséért is. Mivel katonai érintettje nincs az ügynek, mostantól civil hatóság folytatja tovább a nyomozást, vagyis a rendőrség dönt majd arról, kit gyanúsítanak meg.

    Hirdetés

    A Budapesti Katonai Ügyészség több száz tanút, kismamákat és hozzátartozókat hallgatott meg, és most befejezték a nyomozást. Kiderült, az elmúlt egy évben nagyjából 40-50 anyukától kértek pénzt a kórházban. 5-10 ezer forintot kellett fizetniük az epidurális érzéstelenítésért.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője elmondta, hogy eljutottak arra a szintre, hogy sikerült az elkövetői kört beazonosítani. De mivel nincs katona érintettje az ügynek, az eljárást áttették civil hatósághoz - tette hozzá Ács Tibor. A katonai ügyészség szerint 8-10 orvost és szülésznőt lehetne meggyanúsítani, de erről most már a Fővárosi Főügyészségnek, illetve a rendőrségnek kell majd döntenie.

    Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a katonai ügyészség által vizsgált esetek a régi MÁV Kórház szülészetén történtek, ez most már az Állami Egészségügyi Központhoz tartozik. Az intézmény főigazgatója egyelőre nem akart nyilatkozni. Pedig eredetileg épp ő tett feljelentést az ügyben.

    A katonai ügyészség az RTL Híradó értesülései szerint más visszaélésre is fényt derített: egyes orvosok és szülésznők előre kértek pénzt azért is, hogy levezessék a szülést. A nyomozás adatai szerint 40 és 150 ezer forint között fizettek nekik a páciensek.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.02.18 09:54
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Négyszeres boldogság a Debreceni Egyetemen

    Harminc év után újra négyes ikrek születtek a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A babákat 12 fős orvoscsoport segítette a világra.

    Pécsre került az idei Díj a Törődésért

    Csaknem hetven kórház közül idén a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyerte el a KRIO Intézet által alapított Díj a Törődésért elismerést. A leginkább mama- és bababarát szülészetek közti verseny második helyezettje a debreceni DEOEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika lett, megelőzve a miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházat.

    Prof. dr. Pintér Sándor: fél évszázada a koraszülött mentésért dolgozik

    Az ön szíve is összeszorul, ha szirénázó mentő suhan el az utcában? És ha koraszülött mentőt lát? Valahogy érzékenyebbek vagyunk a legkisebbekre, akiknél minden pillanat számít. Ha nem jut 10 percen belül oxigénhez a csecsemő, meghal vagy egy életre szóló károsodást szerez. Kiemelt jelentőségű a születés után közvetlen életveszélyben lévő újszülöttek és koraszülöttek mentése.

    A Kenézy-díjas szülésznő

    Nem kérdés, miért választotta a szülészetet munkahelyéül. Részt venni egy gyermek világra jötténél nincs csodálatosabb dolog. A Kenézy-díjas Homonyik Józsefné szülésznőt kérdeztük.

    Táplálkozás és várandósgondozás: kulcspozícióban a védőnők

    2014. július 1-től a háziorvos utalja be a kismamát a szükséges vizsgálatokra.

    Júliustól a szülésznő is végezhet terhesgondozást

    Július 1-jén lép életbe az a rendelet, amely lehetővé teszi, hogy a szülésznők dokumentáltan végezhessenek terhesgondozást Magyarországon - mondta Csetneki Julianna, a Magyar Ápolási Egyesület (MÁE) szülésznői szekciójának elnöke a pénteken Nyíregyházán kezdődött XXII. Országos Szülésznői Konferencián az MTI-nek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.