• Nyolc-tíz orvost és szülésznőt gyanúsítanak

    Szerző: Független Hírügynökség

    Nyolc-tíz orvost és szülésznőt gyanúsítana meg a katonai ügyészség azért, mert az Állami Egészségügyi Központban a kismamáktól 5-10 ezer forintot kértek az epidurális érzéstelenítésért, ami egyébként ingyen járt volna.

    Az RTL Híradó úgy tudja, emellett a nyomozás azt is megállapította, hogy voltak olyan orvosok, akik már a szülés előtt pénzt kértek annak levezetéséért is. Mivel katonai érintettje nincs az ügynek, mostantól civil hatóság folytatja tovább a nyomozást, vagyis a rendőrség dönt majd arról, kit gyanúsítanak meg.

    Hirdetés

    A Budapesti Katonai Ügyészség több száz tanút, kismamákat és hozzátartozókat hallgatott meg, és most befejezték a nyomozást. Kiderült, az elmúlt egy évben nagyjából 40-50 anyukától kértek pénzt a kórházban. 5-10 ezer forintot kellett fizetniük az epidurális érzéstelenítésért.

    A Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője elmondta, hogy eljutottak arra a szintre, hogy sikerült az elkövetői kört beazonosítani. De mivel nincs katona érintettje az ügynek, az eljárást áttették civil hatósághoz - tette hozzá Ács Tibor. A katonai ügyészség szerint 8-10 orvost és szülésznőt lehetne meggyanúsítani, de erről most már a Fővárosi Főügyészségnek, illetve a rendőrségnek kell majd döntenie.

    Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a katonai ügyészség által vizsgált esetek a régi MÁV Kórház szülészetén történtek, ez most már az Állami Egészségügyi Központhoz tartozik. Az intézmény főigazgatója egyelőre nem akart nyilatkozni. Pedig eredetileg épp ő tett feljelentést az ügyben.

    A katonai ügyészség az RTL Híradó értesülései szerint más visszaélésre is fényt derített: egyes orvosok és szülésznők előre kértek pénzt azért is, hogy levezessék a szülést. A nyomozás adatai szerint 40 és 150 ezer forint között fizettek nekik a páciensek.

    (FH)

    Módosítva: 2009.02.18 09:54, Megjelenés: 2009.02.18 09:54
   • Cikkajánló

    Ha COVID-os a gyermek

    Ha COVID-os a gyermek

    Fazekas Erzsébet, újságíró

    Hogyan igazolja a szülő a hiányzást? A legfontosabb gyakorlati tudnivalók.

    Fontos tudni!

    Fontos tudni!

    koronavirus.gov.hu

    Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken is.

    Koronavírus - Az EU tovább szűkítette a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját

    Az Európai Unió a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban felülvizsgálta és ismét szűkítette azon országok körét, amelyek állampolgárai korlátozásmentesen léphetnek be az Európai Unióba. Csütörtökön Kanada, Georgia és Tunézia került le a listáról.

    Szlávik: a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz

    Jelenleg a távolságtartás és a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz a koronavírus-fertőzéssel szemben - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa egy online szakmai konferencián csütörtökön.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.