• Húszmillió forint értékű gyógyszeradomány az Országos Mentőszolgálatnak

    Szerző: WEBBeteg/Sanofi

    A Sanofi-Aventis/Chinoin, hazánk legnagyobb gyógyszergyártója húszmillió forint értékű életmentő gyógyszert adományozott az Országos Mentőszolgálatnak.

    Húszmillió forint értékű vérrögképződést gátló készítményt ajánlott fel az Országos Mentőszolgálatnak a hazai legnagyobb gyógyszergyártó cég.

    Az átadott készítmény kizárólag sürgősségi felhasználásra alkalmas és több mint egy évre elegendő, derül ki a Sanofi-Aventis/Chinoin portálunkhoz eljuttatott közleményéből.

    Hirdetés

    A szív- és érrendszer betegségei Magyarországon

    Hazánkban a kardiovaszkuláris betegségek vezető haláloknak számítanak, 2008-ban a halálozások több mint fele (52%) a szív- és érrendszer kórságai miatt következtek be.

    Keringési rendszer betegségei által bekövetkezett halálozás megyei bontásban

    Az infarktus bármikor, bármilyen helyzetben kialakulhat. A Mentőszolgálatot évente mintegy tizenkétezer erős mellkasi fájdalommal küzdő beteghez riasztják.

    Magyarországon a statisztikák szerint a vezető halálok a szív- és érrendszeri megbetegedés. Az esetlegesen kialakuló szövődmény súlyosságát alapvetően meghatározza, hogy a beteg milyen hamar jut ellátáshoz.

    Már a mentőben megkezdett ellátással nő a beteg túlélési esélye, rövidülhet a felépülési idő, csökkenhet a szövődmény kialakulásának kockázata.

    „A kardiovaszkuláris problémával sújtott beteg mielőbbi szakmai protokoll szerinti kezelése gazdasági szempontból is rendkívül fontos, ugyanis ezáltal csökken a gyógyulási idő, melynek következtében redukálódnak a társadalombiztosítás költségei is – hangsúlyozta Frédéric Ollier, hazánk legnagyobb gyógyszergyárának vezérigazgatója az ünnepélyes átadáson.

     A Plavix (klopidrogél) jellemzői


    A tabletta a vérlemezkék ellen ható gyógyszerek csoportjába tartozik, fő hatóanyaga pedig a klopidogrél. A készítmény meggátolja vérlemezkék véralvadáskor összetapadjanak, így csökkentik a vérrögképződés lehetőségét, vagyis a trombózist.

    A Plavix alkalmazásának célja a trombusok megakadályozása az elmeszesedett artériákban, ezáltal meggátolva az aterotrombotikus események - mint a szélütés, szívroham vagy halál – kialakulását. Magyarország legnagyobb forgalmú készítménye, amely világszerte 90 millió beteg életminőségét és életkilátásait tette jobbá.

    (WEBBeteg)

    Legutóbb frissült: 2009.02.11 12:07
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Vényköteles, mégsem olcsóbb? - Ha nem támogatott egy gyógyszer, akkor miért kell hozzá recept?

    A vény és az ártámogatás fogalmait gyakran egymáshoz társítjuk, és úgy gondoljuk, azért kell a vény, hogy olcsóbb legyen a gyógyszer. Viszont sokszor találkozunk azzal a gyógyszertárban, hogy az általunk kiváltott gyógyszer hiába receptköteles, a teljes árát kell kifizetnünk. Akkor hogy is van ez?

    A vényeken mit jelentenek a jogcím kategóriák?

    Azt, hogy melyik gyógyszerre milyen típusú támogatás számolható el, az egészségbiztosító határozza meg többek között az alapján, hogy az adott gyógyszer milyen betegség kezelésére szolgál. A súlyos, ritka vagy örökletes betegségek kezelésére szánt gyógyszerek támogatása általában magasabb.

    A skizofrénia kezelése

    A skizofrénia a tudomány jelen állása szerint élethosszig tartó, nem gyógyítható betegség. Ám szerencsére ma már jók a kezelési lehetőségek, így sokáig szinte teljes értékű életminőség biztosítható, jó orvos-beteg-család együttműködés és persze valamennyi szerencse esetén.

    Hogyan tároljuk a gyógyszereket a nyári melegben?

    Hőség idején a gyógyszerek tárolásával, szedésével kapcsolatban különösen körültekintőnek kell lennünk.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    Az UV sugárzás rontja a lupus tüneteit

    A szisztémás lupus az egész szervezetet érintő autoimmun betegség. A betegek jelentős hányada fényérzékeny, az ultraviola sugarak 40-70 százalékuknál a tünetek súlyosbodását okozzák.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.