• Influenzajárvány: már harminc kórházban van látogatási tilalom

    Szerző: MTI

    Eddig harminc kórházban rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt; a legtöbb intézmény a közép-magyarországi régióban található - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján közzétett listából.

     Látogatási tilalom

    Az érintett kórházak listája az ÁNTSZ honlapján.

    Teljes a látogatási tilalom a Pest megyei Flór Ferenc és a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban, valamint a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjában.

    Hirdetés
     Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A részleges látogatási tilalmat elsősorban szülészeti, csecsemő- és újszülött-, intenzív, transzplantációs, hematológiai és onkológiai osztályokon, továbbá a koraszülött intenzív centrumokban rendeltek el, azonban a kórházigazgatók saját hatáskörben - a helyi megbetegedési helyzet függvényében - más osztályokon is elrendelhetnek látogatási tilalmat.

    A szakemberek arra számítanak, hogy a következő napokban tovább nő az influenzás betegek száma Magyarországon.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.02.08 14:53
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    6 dolog, amihez sose nyúljon a munkahelyén influenzaszezonban!

    Az évnek eme időszakában olybá tűnhet, hogy a megfázás és influenza gyorsabban terjed az irodában, mint egy zsúfolt óvodában. Azonban ennek ellenére is egészséges maradhat, ha megfogadja tanácsainkat!

    Mit tegyünk, ha influenzás lett a gyermekünk?

    Sokan tanácstalanok, hogy vajon mit is tegyenek, és mikor forduljanak orvoshoz a kisgyermekükkel, ha az influenza tünetei jelentkeznek.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Ezek a leggyakoribb tévhitek az influenzával kapcsolatban

    Szakértők szerint az influenzával kapcsolatos tévhitek elleni harc legalább olyan nehéz, mint a vírus legyőzése. Mivel az influenza veszélyes, akár még halálos is lehet, fontos, hogy mindannyian tudjuk, mi a mese és mi a valóság. Íme a leggyakoribb tévhitek.

    Még mindig tart az influenzajárvány

    Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

    Influenza - Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

    Az influenzajárvány miatt újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb tájékoztatásából.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.