• Huszonnégy ujjal született: nem vették észre a pluszt a kórháziak

    Szerző: MTI

    Van „ujj” a nap alatt, méghozzá bőven: 24 ujjal született egy fiú Kaliforniában, mindegyik végtagján hattal. Az meg új a nap alatt, hogy ezt nem vette észre a kórházi személyzet. Sem az anya.

    A gyermek mindegyik ujja tökéletesen működik, a lábain és kezein egyaránt mozgatja őket, és a kaliforniai kórház személyzete vélhetően ezért nem észlelte a többletet. Az anyának csak annyit mondtak, hogy egészséges fia van, 2 kiló 80 dekás.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A négy plusz ujjat végül a kispapa fedezte fel, aki felfedte a sajtónak, hogy családjában gyakori az ujjtöbblet, ő sem hússzal született, hanem hatodikakkal, de csak a kezein. Neki azonban csak kis csonkok jutottak, melyeket "leműtöttek" róla gyerekkorában.

    Még nem döntöttek a szülők

    A szülők még nem döntötték el, hogy csemetéjüket 20 ujjasra operáltassák-e. Az orvosok szerint nem szükséges, sőt előny lehet a 24, például egy zongoristának vagy gitárosnak.
    Bár az sem gyakori, hogy plusz ujjal születik valaki, az, hogy mindkét kezén és lábán legyen hatodik, méghozzá normál méretű, működő ujja is, rendkívül ritka - jegyezte meg a Daily Telegraph című brit lap.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.02.05 10:20
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A túlsúly szülés utáni depresszióhoz vezet?

    Szív-érrendszeri megbetegedések fokozott hajlama, mozgásszervi panaszok, cukorbetegség, kóros anyagcsere-eltérések, magas vérzsírszint... Sorolhatnánk még azokat a betegségeket, panaszokat, amelyek közvetlenül vagy közvetve a túlsúlyhoz köthetők.

    A szülés utáni depresszió tünetei és kezelése

    A kismamáknak szóló magazinok arról szólnak, hogy micsoda boldogság a szülés és az újszülöttel együtt töltött idő. A gyermekvállalást az élet legnagyobb adományának írják le, néha azonban az újdonsült anyuka nem az ígért, rózsaszín világba csöppen, hanem egy sokkal komolyabb, kiszolgáltatottabb érzéssel találja szemben magát, a szülés utáni (postpartum) depresszióval.

    Szülés hipnózisban - Nyugodtabb, természetesebb szülés

    A gyógyszermentes eljárások közé tartozik a hypnosis, mely hatékonyabb, ha már a terhesség közepétől elkezdik a foglalkozásokat, a szülés során pedig szükség lehet a hypnotherapeuta folyamatos jelenlétére. A hypnobirthing relaxációs technika napjainkban ismét kedvelt a természetes szülés hívei között.

    Rendben lezajlott a szülés? Mehet haza

    Az Egészségügyi Szakmai Kollégium szülészeti tagozatának vezetője szerint a kollégium már húsz éve valamennyi kormánynál megpróbálta elérni, hogy a kötelezően előírtnál hamarabb is hazamehessenek a kórházból az anyák az újszülöttjeikkel, ám nem jártak eredménnyel.

    Váratlan vérzés lépett fel, a kismama meghalt

    A kecskeméti kórházban szülés után meghalt kismama soron kívüli hatósági boncolása megtörtént, annak eredménye napokon belül elkészül - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

    Kétszer küldték el a kórházból: a sztrádán szülte meg gyerekét

    Kétszer is hazaküldtek a kórházból egy kismamát Nagy-Britanniában, mondván, még nem jött el szülése ideje, minek "eredményeként" aztán autópályán hozta világra gyermekét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.