• Állandó engedély Békés megye kórházainak

    Szerző: FÜggetlen Hírügynökség

    Egy osztály kivételével már mindegyik állandó engedéllyel működik Békés megye kórházaiban. Tavaly még úgy tűnt, sok pénzt kell áldozni Békéscsabán és Gyulán is a végleges működési engedély megszerzésére, ám sikerült pótolni a hiányosságokat, illetve év végéig haladékot kaptak.

    Tavaly a Dél-Alföldön 14 kórházi osztálynak, köztük három Békés megyeinek volt csak ideiglenes az engedélye - számol be a megyei napilap. Orosházán már 2008-ban nem hiányzott semmi, ami a működéshez szükséges, a békéscsabai és gyulai intézményekben azonban úgy tűnt sok pénzt kell áldozni ahhoz, hogy megkapják a végleges működési engedélyeket.

    Hirdetés

    Békéscsabán végül egy jogszabály változás oldotta meg a gondot. A sürgősségi osztály azért nem kapott állandó engedélyt, mert nem volt helikopter leszállópálya a kórházban. Ezt a tételt azonban tavaly nyáron kivették a minimum feltételek közül, így az osztály megkaphatta a végleges működési engedélyt.

    Gyulán az onkológiai osztályon egy berendezést kellett megvásárolni, a zökkenőmentes működéshez. Nagyobb gondot jelent a patológia, amely egy 150 éves épületben működik. Ez nem felel meg az uniós szabályoknak. A gyulai kórház év végéig kapott haladékot, pályázati támogatásból akarják megoldani az osztály új elhelyezését - írja a lap.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.02.03 09:20
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

    Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

    Kardióösvényt alakítottak ki a Normafán

    A Budapest XII. kerületében található túraútvonal elsősorban szív- és érrendszeri vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készült, de egészséges embereknek is ajánlják betegségmegelőzés vagy állapotfelmérés céljából.

    Kivonták a Calcium-Sandoz pezsgőtablettát

    Kiegészítve korábbi határozatát, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet valamennyi, jelenleg gyógyszertárban, gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásban és gyógyszer-nagykereskedelmi raktárban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtabletta forgalmazását megtiltja, végleg kivonja a forgalomból.

    Férfiegészség a WHO európai régiójában

    Túlságosan sok európai férfi elkerülhető okok: azaz gyógyítható, ám – időben – föl nem fedezett, vagy nem komolyan vett és ezért nem is kezelt betegségek miatt fiatalon hal meg. Ez a fő megállapítása a témát mélységében most először feldolgozó WHO jelentésnek, amelyet tegnap ismertettek újságírókkal Rómában, a WHO európai régiójának döntéshozói által szervezett találkozón.

    Megkezdődött az egészségügyi magánszolgáltatók kötelező csatlakozása az EESZT-hez

    A csatlakozást azon intézményeknek kell november 1-jéig befejezni, amelyek a Központi Implantátumregiszter vagy a Nemzeti Csípő- és Térdízületi Endoprotézis Beültetés Regiszter rendszerébe már eddig is kötelesek voltak adatokat szolgáltatni.

    Működési engedély nélkül praktizáló nőgyógyászokat büntetett meg az ÁNTSZ

    Négy, működési engedély nélkül tevékenykedő nyíregyházi nőgyógyászt büntetett meg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), az orvosoknak fejenként félmillió forint egészségügyi bírságot kellett fizetniük - közölte az ÁNTSZ csütörtökön az MTI-vel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások