• Meghalt egy osztrák nő plasztikai műtét után

    Szerző: Független Hírügynökség

    A soproni kórház szerint ők nem hibáztak abban, az intézményükben végzett plasztikai műtétben, ami után nemrég meghalt a páciens. A soproni Erzsébet Kórház ugyanis csak bérbe adta az operáló orvosnak a műtőt.

    A páciens magánbeteg volt, semmilyen jogviszonyban nem állt a kórházzal. Az 57 éves asszony még január első felében, egy plasztikai beavatkozás után hunyt el.

    Hirdetés

    Január 12-én vesztette életét az az 57 éves asszony, akinek halála miatt nyomoz az eisenstadti ügyészség. Osztrák lapok azt írják, hogy egy korábban elvégzett plasztikai műtét korrekciójára érkezett Sopronba a nő. Pár nappal a beavatkozás után azonban fájdalomra panaszkodott, visszament a kezelő orvoshoz, aki kitisztította a sebet, de a nő másnapra meghalt.

    A kórházat nem terheli felelősség

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Úgy tudjuk, az operációt a soproni Erzsébet Kórházban végezte el az orvos, amit az intézmény orvos-igazgató helyettese a Független Hírügynökségnek megerősített. Azt mondta, hogy a pácienssel a kórház semmilyen jogviszonyban nem állt. Dr. Grubits János hozzátette, a haláleset miatt nem terheli felelősség a kórházat. A plasztikai sebész ugyanis egy szépészeti klinikán keresztül bérli náluk a műtőt, ezért operálták itt a nőt.

    Dr. Grubits János a Független Hírügynökségnek azt is elmondta, hogy részmunkaidőben a kórházban is dolgozik az érintett orvos, de arról nem tud, hogy korábban lett volna hasonló ügye a sebésznek.

     

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.01.31 11:00
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Műhibaper: börtön a nőgyágyásznak - Mi az üzenete az esetnek?

    Jogerősen három év végrehajtandó fogházbüntetésre ítélt a Szegedi Törvényszék egy szentesi orvost, akit halált okozó, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt vontak felelősségre. Tíz éve nem volt ilyen súlyos bírósági ítélet orvos ügyében. A szülész-nőgyógyász szabadulása után még 2 évig biztosan nem gyakorolhatja hivatását.

    Csődközeli helyzetet okozhatnak a műhibaperek?

    A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint továbbra is az egészségügyi ellátórendszer egyik forró pontja a kórházak ellen indított kártérítési perek problémája; évente négymilliárd forintnyi kárigény érkezik a bíróságokra, s bár végül csak az összeg töredékében ítél a bíróság a beteg javára, a kártérítések még így is akár csődközeli helyzetbe sodorhatják a hibázó kórházat - írta a Népszabadság hétfői számában.

    Gondatlan amputálás után meghalt a szigetvári kórház betege

    A szigetvári kórház kártérítési felelősségét állapította meg első fokon a Baranya Megyei Bíróság egy férfi gondatlan ellátása és lábának későbbi elvesztése miatt - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.

    Kórházi kezelés miatt maradandó károsodás

    H.Gy.-né (29) a pszichiátrián történtek miatt maradandóan károsodott, élete teljesen tönkrement. A lélegeztető gép túlságosan hosszú használata vezetett oda, hogy a nőnél légszűkület alakult ki, ami miatt gégemetszést kellett végrehajtani rajta, marandó károsodást szenvedett.

    Csaknem belehalt a műtétbe - beperli a kórházat

    Beperli a szombathelyi Markusovszky kórházat egy asszony, aki csaknem belehalt egy nyelőcsőtágító műtétbe. A nőnek egy daganatos betegség miatt szűkült össze a nyelőcsöve, egy tágítót helyeztek bele ezért. A beavatkozás után azonban az asszony nyelőcsöve levált a gyomorszájról.

    ÁNTSZ vizsgálat a soproni plasztikai műtét ügyében

    Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hivatalból vizsgálatot indít annak az osztrák nőnek az ügyében, aki január közepén halt meg egy soproni plasztikai műtétet követően.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.