• Két járművel indul újra a mentőrobogó

    Szerző: Független Hírügynökség

    Tavasszal újraindul Budapesten a mentőrobogó, ám ezentúl már két járművel igyekeznek segíteni a bajbajutottakon. Mivel új robogó áll szolgálatba, új embereket is keresnek.

    Tavaly tavasszal nagy sikerrel debütált a mentőrobogó Budapesten, akkor három hónap alatt több mint 250 esetben segített. Bár korábban a pénzhiány miatt ennek a járműnek is kétséges volt az idei újraindulása, több hazai nagyvállalat támogatásával megoldódott ez a probléma.

    Hirdetés

    Az üzemeltető Főnix-Med ráadásul úgy döntött, hogy áprilistól még egy járművet szolgálatba állít a fővárosban.

    A mentőrobogó üzemeltetői az egész ország területéről várják most az egészségügyi végzettséggel és "A" kategóriás jogosítvánnyal rendelkező, menteni vágyók jelentkezését. A vidékiek számára szállást tudnak biztosítani és a szükséges PÁV-I-es vizsgát is finanszírozzák.

    A jelentkezés feltételei a www.mentorobogo.hu internetes oldalon olvashatók.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.01.26 20:02
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Szívbetegség és autóvezetés

    Az autóvezetés veszélyes üzem, szoktuk mondani, ugyanis saját magunkon és a velünk együtt utazón kívül a közlekedés többi résztvevője is veszélynek van kitéve, ha vétünk.

    Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

    Szigorítják a jogosítvány meghosszabbítását

    2018-ban jelentősen változnak a jogosítvány megszerzési és meghosszabbítási feltételei. Íme, a szigorítások.

    Elsősegély alkoholmérgezés esetén

    Alkoholmérgezésről akkor beszélhetünk, ha a véralkoholszint eléri a 2,5-4 ezreléket, ami körülbelül 100 g alkohol fogyasztása után következik be.

    Stroke gyanúja esetén azonnal a mentőket kell hívni

    Stroke, szélütés gyanúja esetén azonnal a mentőket kell hívni, mert minden elvesztegetett percben idegsejtek milliói pusztulnak el - jelentette ki Vécsei László akadémikus kedden Szegeden, a Stroke-megelőzés éve 2016-2020 kampány keretében tartott sajtótájékoztatón.

    Sokkal kevesebben halnak meg infarktusban, de lehet még javítani az arányokon

    Drámaian csökkent az elmúlt egy évtizedben a szívinfarktus okozta halálesetek száma, de javítható még a mutató - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna műsorában Becker Dávid, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.