Közadakozásból csökkentik a csornai kórház adósságát

Szerző: Független Hírügynökség

Eddig több mint nyolcmillió forint gyűlt össze a csornai kórház javára közadakozásból. A tulajdonos önkormányzat még tavaly októberben küldött csekket a kórház ellátási területén élőknek azzal, hogy aki tud segítsen. A befolyt összeget az intézmény 270 millió forintos adósságának csökkentésére fordítják.

Eredetileg az önkormányzat 2008 év végig várta a csekken érkező adományokat. Az adakozási kedvet látva azonban úgy döntöttek, még egy évig folytatják az akciót - mondta el a Független Hírügynökségnek Turi György polgármester. Három hónap alatt csaknem ezernyolcszáz magánszemély és cég adakozott, több mint 8 millió forint értékben.

A csornai Margit kórház adóssága 2004 óta halmozódik. 2008-ban több mint 300 millió forintos hiánnyal kezdték az évet. Ekkor döntött úgy a tulajdonos önkormányzat, hogy közadakozási akciót hirdet.

A kórház maga is próbál lefaragni kiadásaiból. Az egyik épületet szinte teljesen kiürítették, ezzel is csökkentve költségeiket. Az itt felszabaduló helyen VIP részleget alakítottak ki - mondta el Dr. Boga Attila a kórház megbízott igazgatója. Ennek bevételéből állják például a fűtés-számlát.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.