Virágzik a plasztikai sebészet Nagy-Britanniában

Szerző: Független Hírügynökség

A gazdasági válság nem érinti a plasztikai sebészetet Nagy-Britanniában. Minden eddiginél többen feküdtek a kés alá csak azért, hogy megszépüljenek. A férfiak cicicsökkentő műtétei lélegzetelállító ütemben szaporodtak meg - derül ki a BBC brit közszolgálati hírportál hétfőn megjelent statisztikájából.

A plasztikai sebészeti beavatkozások száma 5 százalékkal volt magasabb, mint 2007-ben. Bár a páciensek többsége nő, de a növekedés hajtómotorját a férfiak képezték.

A férfi mellkisebbítő operációk száma 44 százalékkal emelkedett 2007-hez képest, ez több mint 10-szer annyi, mint 2003-ban volt.

Ugyancsak erőteljesen nőtt a férfiakon végrehajtott fül-, szemhéj- és szemöldök-korrekciós műtétek száma. A nőknél a mellnagyobbító operációk 30 százalékkal szaporodtak tavalyhoz képest. Viszont mind a férfiak, mind a nők "kiszerettek" a zsírleszívásból, a nőknél például csaknem 33 százalékos volt a visszaesés a téren.

A brit plasztikai sebészek szövetsége azzal magyarázza a gazdasági nehézségek ellenére is látható prosperálást, hogy a médiumok miatt a külső megjelenés a figyelem középpontjában maradt.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Mikor indokolt a mellkisebbítő...

Orvosilag mikor indokolt a mellkisebbítő műtét? A TB ezt finanszírozza? Mit kell hozzá tenni, hogy ingyen elvégezzék? - Válogatás a WEBBeteg Orvos...

Irigyelt idomok vagy kényelmetlen...

A nők már tinédzserkorban szégyellik, görnyedt tartással próbálják elrejteni túl nagyra nőtt melleiket. És a nagyobb súly miatt a pszichésen...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.