• WHO: Nem lehet az egészségügy a pénzügyi válság áldozata

    Szerző: Független Hírügynökség

    Nem lehet áldozata a pénzügyi válságnak az egészségügy, a kiadásokat ebben az ágazatban nemhogy csökkenteni, hanem inkább növelni kell - többek között erre kérte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken is ülésező végrehajtó tanácsa a tagországokat.

    Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke, a WHO végrehajtó tanácsának tagja a Független Hírügynökségnek beszámolt arról is, hogy a WHO egészségügyi missziót küld a Gázai övezetbe.

    Hirdetés

    Kökény Mihály hangsúlyozta: az egészségügyi rendszer fontos szerepet játszik a munkaerő védelmében, épp ezért a válság idején sem szabad az ellátásokra fordítható forrásokat csökkenteni. A WHO-misszióról az elnök azt mondta: az lesz a feladata, hogy megvizsgálja milyen feltételek adottak a sebesültek ellátására, milyen segítségre lehet szükség.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Már nemcsak közvetlenül a betegségekkel foglalkozik a WHO, hanem azokkal a társadalompolitikai kihívásokkal, amelyek hatással lehetnek az egészségre - mondta a tanács magyar tagja. A jövő hét keddig tartó ülés egyik napirendje is például az volt, hogy miként tudnak az egyes országok egészségügyi rendszerei felkészülni az egyre gyakoribb extrém időjárásra, a klímaváltozásra.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.01.23 18:56
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A legfontosabb kérdések a Zika-vírusról

    Egyre nagyobb aggodalom övezi már Európában is a Zika-vírus terjedését, amely leginkább terhes nőkre jelent veszélyt. Az Egészségügyi Világszervezet február 1-jén tartott tanácskozása után globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a Zika miatt. Mit kell tudni a vírusról? Magyarországon is tartanunk kell a fertőzéstől?

    Dohányzásmentes világnap - A WHO szerint emelni kellene a dohánytermékek adóját

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) el szeretné érni, hogy a dohánytermékekre kivetett magasabb adókulcsokkal csökkenjen a cigarettafogyasztás.

    Világszerte átlagosan hat évvel nőtt a várható élettartam 1990-hez képest

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön közzétett jelentése szerint világszerte nőtt az emberek várható élettartama: a 2012-ben születettek átlagosan hat évvel tovább élnek, mint az 1990-ben születettek.

    Hiány az egészségbiztosításban, adóból segítene a miniszter

    Meghaladja a 16 milliárd forintot az Egészségbiztosítási Alap első negyedéves hiánya, ami nem tesz szükségessé újabb megszorítást, de az egészségügyi miniszter adóbevételek átcsoportosításáért lobbizik a kormányfőnél - értesült a Népszava.

    Kökény: felülvizsgálnák a patikán kívüli gyógyszerárusítást

    Az elmúlt években javult a lakosság gyógyszerellátása a gyógyszer-gazdaságossági törvény nyomán, de több ponton érdemes lenne változtatni a szisztémán, például felülvizsgálatot igényel a patikán kívüli gyógyszerárusítás - mondta Kökény Mihály, az MSZP országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

    Kökény: A magyar egészségügy jobban áll, mint látszik

    A magyar egészségügy jobban áll mint ahogy látszik - mondta Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke keddi év értékelő tájékoztatóján.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.