• Még mindig magas a szálló por koncentráció

    Szerző: Független Hírügynökség

    Továbbra is magas a szálló por koncentráció Észak-Magyarországon. A mérőállomások adatai alapján a PM10 koncetrációt nézve Putnok és Oszlár szennyezett; Kazincbarcika, Sajószentpéter és Mickolc pedig erősen szennyezett.

    Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelöség közleményből kiderül, hogy a levegőminőségi monitorállomások mérési adatai és az időjárás előrejelzés alapján a légszennyezettségi helyzet jelentős javulása nem várható a hétvégén.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A szmoghelyzetet leginkább a fa- és széntüzelésű háztartási berendezések okozzák. A felügyelőség ezért azt kéri, hogy ahol a gáztüzelés lehetősége meg van, ott a lakások fűtésére a gázt használják. Kisebb mértékben a gépjárműforgalom is hozzájárul a szmog kialakulásához, így aki teheti, ne használja járművét a következő napokban - hívja fel a figyelmet a közlemény.

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján nem várható a légszennyezettségi helyzet jelentős javulása.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.01.17 13:56
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Amit a szmogról és a szálló porról tudni kell

    2008 októberében az Európai Unióban egyedüliként, Magyarország bevezette a szálló porra vonatkozó konkrét, önálló egészségügyi határértékeket, mely a 2,5-10 mikrométer nagyságrendbe eső részecskékre vonatkozik.

    Már nem korlátozzák a gépjárműforgalmat, de még ingyenes a tömegközlekedés

    A Főpolgármesteri Hivatal péntek hajnalban megszüntette a magas légszennyezettség miatt Budapesten korábban elrendelt gépjárműforgalom korlátozását. Ugyanakkor pénteken még ingyenes a tömegközlekedés a fővárosban a 0, 1, 2, 3, 4 környezetvédelmi besorolású járművek forgalmi engedélyével.

    20 településen veszélyes a levegő

    Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) legfrissebb mérési eredményei alapján hétfőn tovább romlott a légszennyezettségi helyzet. A levegő magas szálló por (PM10) tartalma miatt az ország nagy részén veszélyes a levegő minősége.

    Szálló por - Tovább romlott a levegő minősége

    Az ország nagy részén tovább nőtt a légszennyezettség, a magas szállópor-tartalom miatt vasárnap már tizenhét település levegőjét minősítette veszélyesnek az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).

    Szálló por - Érdemes megfogadni a tanácsokat!

    A szennyezett levegőn a lehető legkevesebb időt töltsük, használjunk porszűrő maszkot!

    Továbbra is több településen magas a légszennyezettség

    Továbbra is országszerte több településen magas a légszennyezettség.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.