Szmogriadó: elfogadják a késést

Szerző: Független Hírügynökség

Tíz százalékkal több busz és villamos és másfélszer több metró közlekedik hétfőn Budapesten a szmogriadó miatt. A parkolásért viszont ugyanúgy fizetni kell, mint máskor. Aki elkésik a munkahelyéről vagy az iskolából, azt nem büntethetik meg. Ha viszont egy diák egyáltalán nem tud bemenni, a szülőknek kell igazolniuk a hiányzást.

Hétfőn a buszok és a villamosok sűrűbben mennek majd, tizedével lesz több járat. Ötödével több HÉV és másfélszer több metró közlekedik a szmogriadó miatt. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint ez így is kevés lesz.

"A BKV túl későn kezdett el azon gondolkodni, hogyan menjenek a járatok a szmogriadó ideje alatt" - mondta Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője.

De így is lehet olyan, aki elkésik a munkahelyéről. Ezt nem büntethetik. Kimaradni csak annak lehet a szmogriadó miatt, aki olyan helyen lakik, ahonnan nem tud tömegközlekedéssel bemenni dolgozni.

"Amely munkahely tömegközlekedéssel megközelíthető, természetesen azon munkahelyen meg kell jelenni a munkavállalónak, ha késik, akkor megállapodás kérdése, hogy le kell-e dolgoznia ezt, de hátrányos megkülönböztetés vele szemben ne alkalmazható" - mondta Habis Kinga munkaügyi jogász.

Ha lekési a becsengetést, az iskolásoknak hétfőn nem adnak igazolatlant. "Amennyiben nem tudnak bejönni a gyerekek, természetesen ezt nem tekintjük igazolatlan hiányzásnak" - mondta Jeszenszkyné Gallai Gabriella, a budapesti Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója.

A szmogriadó miatt nem változtatnak a parkolási rendszeren, aki fizetős övezetben áll, nem kap mentességet, fizetnie kell.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fejfájás Fejfájás

Különböző életkorok jellemző fejfájástípusai.

Diabétesz Diabétesz

Kinek, mikor ajánlott ellenőriztetni a vércukorértékeit?

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.