Új CT a nagykanizsai kórházban

Szerző: Független Hírügynökség

Február 10-től új, csúcstechnikát képviselő CT működik a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban. Az új berendezés miatt az intézményben átépítésre van szükség, így január 12-től február 10-ig a CT vizsgálatot a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában végzik el - közölte Szabó Gábor, az intézmény sajtóreferense.

A nagykanizsai berendezés egyike lesz az öt legkorszerűbb hazai CT-nek. Ezt a típust széles körben használják mind az Egyesült Államokban, mind Európában. Előnye, hogy nagyon gyors. A vizsgálat mindössze 10-15 másodpercig tart, míg a mostani CT-vel ez 5 perc is lehet.

Időt takarítanak majd meg azzal is, hogy az új berendezésnél nem kell 5-10 percet várni két vizsgálat között a röntgencső lehűlésére.

Az új berendezés jóval nehezebb mint a korábbi, ezért a helyén meg kell erősíteni a födémet a kórházban. Emiatt január 12-től február 10-ig Kaposváron végzik a nagykanizsai kórházhoz tartozó betegek CT vizsgálatait. Aki igényli, betegszállító autóval elviszik Kaposvárra.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Tömeges oltás Tömeges oltás

A mai napon rendeli el hétfőtől az országos tisztifőorvos.

Az emberek örülnek a hálapénz...

Aktuális, átfogó és reprezentatív kutatást készített az egészségügyi változásokról, annak lakossági megítéléséről a Szinapszis Kft. "A...

Ügyeleti rend lesz a hosszú...

Április 2-án, nagypénteken, április 4-én, húsvétvasárnap és április 5-én, húsvéthétfőn kizárólag az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.