• Telefonos életmentés Piliscsabán

    Szerző: Független Hírügynökség

    A mentésirányító telefonos segítségével mentette meg kisfia életét egy anyuka kedd este a Pest megyei Piliscsabán. A szakembert az Országos Mentőszolgálat főigazgatója dicséretben részesíti - közölte Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és PR igazgatója szerdán.

    A mentők 104-es telefonszámára nyolc óra után néhány perccel érkezett segélyhívás a kétségbeesett szülőtől, aki elmondta, hogy kéthónapos gyermeke percek óta nem vesz levegőt.

    Hirdetés

    A mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőkocsit, és folyamatos kapcsolattartás mellett lépésről-lépésre segített a kisgyermek újraélesztésében, légzésének beindításában.

    A mentésirányító helytállásának, és az anya lélekjelenlétének köszönhetően a kiérkező mentők a kisfiút már spontán légzéssel, stabil állapotban találták és szállították kórházba - áll Győrfi Pál tájékoztatójában.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.01.07 17:46
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?

    Nyáron sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről, melyek sokszor tragikus véget érnek. A vízbe fulladással kapcsolatos esetek ugyanakkor a strandok, télen is nyitva tartó fürdők számának megnövekedése miatt minden évszakban előfordulhatnak.

    Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

    Elsősegély alkoholmérgezés esetén

    Alkoholmérgezésről akkor beszélhetünk, ha a véralkoholszint eléri a 2,5-4 ezreléket, ami körülbelül 100 g alkohol fogyasztása után következik be.

    Vigyázzunk egymásra decemberben is!

    Az év vége mindig felfokozott hangulatban telik. Rég elmúlt a nyár, megküzdöttünk az időjárás-változásokkal, túléltük az őszt és beléptünk a télbe, amikor is korán sötétedik, a fényeket csak a karácsonyi kivilágítás hozza.

    Merj életet menteni! Légy te is Hős!

    TEVAgy a Hős! névvel egészségügyi felvilágosító kampány indul, hogy Magyarországon 1000-ből ne csak 17 ember tudjon újraéleszteni.

    Távirányítással mentettek életet

    Nem lehet rosszabb egy nagymama számára, mint ha a saját unokáját látja fuldokolni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.