• Van visszaút az egri kórházba?

    Szerző: Független Hírügynökség

    Több orvos, ápoló és szakasszisztens érdeklődött az egri Markhot Ferenc Kórház vezetőinél arról, hogy visszatérhetnének-e egykori munkahelyükre - írja a Népszabadság.

    Az intézmény kardiológiai osztályának korábbi vezetője szerint sokan érzelmi alapon döntöttek annak idején arról, hogy nem írják alá a munkaszerződést az új üzemeltetővel, a HospInvesttel, és inkább végkielégítéssel távoznak. Több asszisztensnek és ápolónak azonban most nincs munkája - mondta Tóth Csaba. Szerinte akkor lehetne szakmai kérdésekre koncentrálni a kórházban, ha a politikai indulatok elcsitulnának, és ebben a megyei önkormányzatnak közvetítő szerepet kellene vállalnia.

    Hirdetés

    Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke úgy reagált: csak az térhet vissza a kórházba, akinek a munkájára szükség van, és aki vállalja, hogy a novemberben felvett végkielégítést visszafizeti - olvasható a lapban.

    Mátraházán a Hospinvest?

    A Magyar Nemzet közben arról számolt be, hogy a HospInvest birtokába kerülhet a nagy földterülettel rendelkező, egyelőre gazdátlan Mátrai Gyógyintézet.

    A Magyar Nemzet szerint a Heves Megyei Önkormányzat és a megye több kórházát működtető cég, a HospInvest hónapok óta tárgyal a mátraházai terület és gyógyközpont üzemeltetési jogáról. A Fidesz és a helyiek szerint az önkormányzat át akarja játszani a cégnek a szanatóriumot is, ahonnan elment a dolgozók egy része a HospInvest miatt - olvasható a cikkben.

    A HospInvestnél azt mondják: csak az intézmény egy részére pályáznak, hogy kiegészítsék a 2007 óta csökkentett ágyszámmal működő gyöngyösi kórház tevékenységét. Azt szeretnék, ha a Mátrai Gyógyintézet segítséget nyújtana a belgyógyászati és pulmonológiai ellátásokban - mondta Kollányi Gábor, a cég elnöke.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.01.07 08:34
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Ápoló- és védőnőhiány: nagyobb probléma, mint a kevesebb orvos?

    Az EU átlagához képest 25 százalékkal kevesebb a magyar kórházakban az ápoló, a szakdolgozói kamara, a MESZK honlapján több mint 200 álláshirdetés olvasható. Amíg nem találnak megfelelő szakdolgozót a kórházak, bérnővért alkalmaznak, magasabb fizetésért.

    Hazaküldenék a magyar orvosokat

    A nemrégiben nyilvánosságra hozott tervek szerint a brit kormány hazaküldené a külföldi orvosokat, és erősítené a hazai orvosképzést. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint itthon nagy szükség lenne a világlátott, nemzetközi tapasztalattal és nyelvtudással rendelkező orvosok munkájára.

    Dr. Tímár József: A digitális patológia már rövid távon megoldást jelenthetne a súlyos szakemberhiányra

    Idén lesz negyven éve, hogy végzett a Semmelweis Egyetem medikus képzésén, majd patológus szakvizsgát tett. Ez az utolsó éve az igazgatói székében, mint egyetemi tanár és kutató azonban folytatja, illetve elnöke az Egészségügyi Szakmai Kollégium Patológiai Tagozatának. Ismeri a megoldás kulcsát a patológushiányra? Eléri a digitális patológia kiépítését hazánkban? Szélmalomharc, hiábavaló küzdelem az övé?

    Magyarországon nem vétett az Egyesült Királyságban eltiltott magyar patológus

    Nem hibázott magyarországi munkáiban az a szegedi patológus, akit az Egyesült Királyságban szakmai vétségek miatt korábban eltiltottak a munkavégzéstől - állapította meg a Patológiai Intézetben az elmúlt hónapokban végzett ellenőrzés.

    Orvos-és ápolóhiány: az elvándorlás mellett a szülés és a nyugdíjazás is az okok között

    Vegyes a kép. Van, ahol nem akkora probléma az elvándorlás, mert magas minőségű szakkórházról van szó, vagy éppen kisvárosi intézményként versenyképesek abban, hogy helyben vannak. Van, ahol viszont égető szükség lenne több szakorvosra. Általánosan mindenhol keresik a szakápolókat.

    Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke: kiszámíthatóságot várunk el a kormányzattól

    Az eredménytelenség következményeként jelenik meg a folyamatos kritikánk - mondta dr. Éger István. A Magyar Orvosi Kamara elnökét az ágazat problematikájáról, a bérrendezésről, az orvoshiányról, valamint a kamara érdekérvényesítő szerepéről kérdeztük.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.