Új kórházi osztályok Balassagyarmaton

Szerző: Független Hírügynökség

Új gyermekosztályt, valamint szülészeti és nőgyógyászati részleget adott át kedden Balassagyarmaton Székely Tamás egészségügyi miniszter. A fejlesztés révén a Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet elöregedett pavilonját váltják ki.

Az intézmény rekonstrukciója még 2001-ben kezdődött; a 2006-tól folyó második ütem beruházásaira 1,36 milliárd forintos címzett állami támogatást nyert el a város, amelynek kórháza 18 ezer fekvő- és 300 ezer járóbeteget lát el - közölte az egészségügyi miniszter.

A három osztályt az összes engedély beszerzését követően, várhatóan egy hét múlva vehetik használatba a betegek. A balassagyarmati kórház rekonstrukciójának keretében további két pavilont felújítanak, s több műszerbeszerzésre is lehetőség nyílik - mondta el Szabó Géza igazgató-főorvos. A kórház-átalakítás teljes befejezése ez év júliusára várható.

Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere ugyanakkor elmondta: a beruházást több, nem várt körülmény zavarta. Kevesebb pénzt nyertek el, mint amennyire pályáztak, így nem fért bele a keretbe a tüdőgyógyászati részleg felújítása és az igazgatás megújítása. Ezután történtek az ágyszámcsökkentések 2007 tavaszán, a balassagyarmati kórházban ma 38 százalékkal kevesebb az aktív ágyak száma, mint előtte. Emellett tavaly felszámolták a kivitelező konzorcium vezető cégét is.

(FH)

Hozzászólások (2)

Cikkajánló

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Koronavírus - a veszélyhelyzet...

Változnak a veszélyhelyzet idején lejáró okmányokkal kapcsolatos szabályok, januártól nem a veszélyhelyzet megszűnésének időpontjához kötik a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.