• Bezár a melamingyár

    Szerző: Független Hírügynökség

    Bankcsődöt jelentett a melaminos tejbotrányban elhíresült kínai cég, a Sanlu - közölte szerdán az egyik részvénytulajdonos, az új-zélandi Fonterra.

    A Sanlu melaminnal szennyezett tápszere robbantotta ki szeptemberben a tejtermék-botrányt. Több százezer kisgyerek megbetegedett, hat meghalt.

    Hirdetés

    A Sanlun kívül később 21 másik cégről derült ki, hogy szintén melaminnal dúsítottak élelmiszereket. A botrány után a kínai származású tejtermékeket világszerte visszahívták az üzletekből.

    A Fonterrának - amely a világ legnagyobb nemzetközi tejtermék-kereskedő cége - 43 százalékos részesedése van a Sanluban.

    Hivatalos adatok szerint a fertőzött élelmiszerektől hat gyermek halt meg, majdnem 300 ezer pedig megbetegedett. A kínai egészségügyi minisztérium korábbi közlése szerint december elején még mindig 861 gyermeket ápoltak kórházban, akik melaminnal szennyezett élelmiszer fogyasztása miatt betegedtek meg.  
     
    (FH)
     

    Módosítva: 2008.12.24 15:30, Megjelenés: 2008.12.24 15:30
   • Cikkajánló

    Helyes orrfújás

    Helyes orrfújás

    Dr. Árki Ildikó

    A kicsik még nem tudják kifújni az orrukat. Tanítsuk meg nekik, hogyan kell!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdoln

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Országos tisztifőorvos: nem szabad belefáradnunk a járványba

    Nem szabad belefáradnunk a koronavírus-járvány kezelésébe, mert legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk - figyelmeztetett az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

    Jók a vérplazmakezelés tapasztalatai

    A súlyos betegeknél jók a vérplazmakezelés tapasztalatai - jelentette ki a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.