Bezár a melamingyár

Szerző: Független Hírügynökség

Bankcsődöt jelentett a melaminos tejbotrányban elhíresült kínai cég, a Sanlu - közölte szerdán az egyik részvénytulajdonos, az új-zélandi Fonterra.

A Sanlu melaminnal szennyezett tápszere robbantotta ki szeptemberben a tejtermék-botrányt. Több százezer kisgyerek megbetegedett, hat meghalt.

A Sanlun kívül később 21 másik cégről derült ki, hogy szintén melaminnal dúsítottak élelmiszereket. A botrány után a kínai származású tejtermékeket világszerte visszahívták az üzletekből.

A Fonterrának - amely a világ legnagyobb nemzetközi tejtermék-kereskedő cége - 43 százalékos részesedése van a Sanluban.

Hivatalos adatok szerint a fertőzött élelmiszerektől hat gyermek halt meg, majdnem 300 ezer pedig megbetegedett. A kínai egészségügyi minisztérium korábbi közlése szerint december elején még mindig 861 gyermeket ápoltak kórházban, akik melaminnal szennyezett élelmiszer fogyasztása miatt betegedtek meg.  
 
(FH)
 

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Körömgomba Körömgomba

Hogyan ismerhető fel és hogyan kezelhető a körömgomba?

Bethesda: több, mint gyermekkórház

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.