Bezár a melamingyár

Szerző: Független Hírügynökség

Bankcsődöt jelentett a melaminos tejbotrányban elhíresült kínai cég, a Sanlu - közölte szerdán az egyik részvénytulajdonos, az új-zélandi Fonterra.

A Sanlu melaminnal szennyezett tápszere robbantotta ki szeptemberben a tejtermék-botrányt. Több százezer kisgyerek megbetegedett, hat meghalt.

A Sanlun kívül később 21 másik cégről derült ki, hogy szintén melaminnal dúsítottak élelmiszereket. A botrány után a kínai származású tejtermékeket világszerte visszahívták az üzletekből.

A Fonterrának - amely a világ legnagyobb nemzetközi tejtermék-kereskedő cége - 43 százalékos részesedése van a Sanluban.

Hivatalos adatok szerint a fertőzött élelmiszerektől hat gyermek halt meg, majdnem 300 ezer pedig megbetegedett. A kínai egészségügyi minisztérium korábbi közlése szerint december elején még mindig 861 gyermeket ápoltak kórházban, akik melaminnal szennyezett élelmiszer fogyasztása miatt betegedtek meg.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Keringési zavarok Keringési zavarok

Hogyan kezelhetőek? Mit tehet a megelőzésük érdekében?

Várandósság és ajakherpesz Várandósság és ajakherpesz

Védje meg ajkait a herpesztől a terhesség alatt is! (x)

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.