Madárinfluenza: újabb járvány Indiában

Szerző: Független Hírügynökség

A madárinfluenza vírusától halt meg egy 16 éves lány Egyiptomban - jelentette kedden a MENA egyiptomi hírügynökség. Közben az indiai hatóságok megerősítették, hogy a H5N1 vírustörzstől pusztult el több ezer csirke Nyugat-Bengál államban.

A 16 éves egyiptomi lányt szombaton szállították kórházba magas lázzal, és hétfő este halt - közölte a kairói egészségügyi minisztérium egyik szóvivője. Ezzel együtt már 23 ember halt meg a H5N1 vírustól az észak-afrikai országban. A vírust háztáji szárnyasoktól kapta el, otthonában.

Közben az inidia Nyugat-Bengál hatóságai megerősítették, hogy a madárinfluenza vírusától pusztult el több ezer csirke az államban. A helyi kormány közölte, hogy másnap kezdik meg a szárnyasok kényszervágását. A vírus az állam több mint háromnegyed részén elterjedt. Emberi fertőzést egyelőre nem jelentettek.

Az ország észak-keleti részén található Asszam államban negyedmillió csirkét vágtak le az elmúlt két hét alatt, hogy megakadályozzák a vírus terjedését. Nyugat-Bengálban idén korábban ötmillió szárnyast öltek le az egészségügyi hatóságok a madárinfluenza miatt.

A betegek kétharmada meghal

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) legfrissebb, december 12-ei adatai szerint 246 ember halt meg világszerte a H5N1 vírustól, a 390 megbetegedett közül. Ebben még nem szerepel az egyiptomi haláleset.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Méhnyakrák Méhnyakrák

Az esetek több mint 90%-a HPV vírus hordozásával áll kapcsolatban.

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Melyek az ösztrogénmentes tabletta előnyei? (x)

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.