• Madárinfluenza: újabb járvány Indiában

    Szerző: Független Hírügynökség

    A madárinfluenza vírusától halt meg egy 16 éves lány Egyiptomban - jelentette kedden a MENA egyiptomi hírügynökség. Közben az indiai hatóságok megerősítették, hogy a H5N1 vírustörzstől pusztult el több ezer csirke Nyugat-Bengál államban.

    A 16 éves egyiptomi lányt szombaton szállították kórházba magas lázzal, és hétfő este halt - közölte a kairói egészségügyi minisztérium egyik szóvivője. Ezzel együtt már 23 ember halt meg a H5N1 vírustól az észak-afrikai országban. A vírust háztáji szárnyasoktól kapta el, otthonában.

    Hirdetés

    Közben az inidia Nyugat-Bengál hatóságai megerősítették, hogy a madárinfluenza vírusától pusztult el több ezer csirke az államban. A helyi kormány közölte, hogy másnap kezdik meg a szárnyasok kényszervágását. A vírus az állam több mint háromnegyed részén elterjedt. Emberi fertőzést egyelőre nem jelentettek.

    Az ország észak-keleti részén található Asszam államban negyedmillió csirkét vágtak le az elmúlt két hét alatt, hogy megakadályozzák a vírus terjedését. Nyugat-Bengálban idén korábban ötmillió szárnyast öltek le az egészségügyi hatóságok a madárinfluenza miatt.

    A betegek kétharmada meghal

    Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) legfrissebb, december 12-ei adatai szerint 246 ember halt meg világszerte a H5N1 vírustól, a 390 megbetegedett közül. Ebben még nem szerepel az egyiptomi haláleset.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.12.16 11:50
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Kanyaró: Megbetegedések Magyarországon

    Az országos tisztifőorvos bejelentése laboratóriumi vizsgálattal megerősített magyarországi kanyarójárványról.

    Levonulóban az influenzajárvány

    Az influenzaszerű megbetegedések száma a 7. héten elérte a maximumát, és az elmúlt 2 hét során csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma.

    Influenzajárvány - Csökkenni kezdett az influenzaszerű megbetegedések száma

    Az influenzaszerű megbetegedések számának hét hete tartó folyamatos emelkedése a 8. héten megállt, és az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma mérsékelten csökkent az előző héthez képest.

    Lassan, de terjed az influenza

    A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző heti 8 450 fővel szemben 2016. január 18-24. között 28%-kal több, azaz 10 800 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Influenza - Közép-Európában is egyre fokozottabban terjed a betegség

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb, közös influenza jelentése szerint tovább fokozódott az influenza aktivitása Európában, a kontinens nyugati része mellett most már Közép-Európában is.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.