• Új rohamkocsit kapott a koraszülött mentőszolgálat

    Szerző: Független Hírügynökség

    21 millió forint értékű, korszerűen felszerelt rohamkocsit kapott a koraszülött mentéssel és szállítással foglalkozó Peter Cerny Alapítvány a Budapest Banktól csütörtökön.

    Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: az új rohamkocsival ígéretesen indul a 2009-es év, már csak azért is, mert sikerült megállapodni az Egészségügyi Minisztériummal is, tehát úgy tűnik nem lesz gond a finanszírozással sem.

    Hirdetés

    Az alapítvány 3 éve spórol az új rohamkocsira, szintén azokból az adományokból, amelyet a Budapest Banktól kapott. Az így összegyűlt 9 millió forinthoz tett hozzá a bank 12 milliót, hogy a koraszülött mentők még az idén megkaphassák a jól felszerelt mentőautót.

    Somogyvári Zsolt elmondta: azért is volt szükség erre a rohamkocsira, mert jövőre, mivel több mint 10 évesek lesznek 2 mentőautót le kell selejtezniük a kocsiparkjukból. Naponta egyébként 4 koraszülött mentő egység mozgósítható, ezek az autók látják el Magyarország 40 százalékát, Budapestet és 140 kilométeres körzetét. Hozzátette: idén körülbelül ugyanannyi esetük lesz, mint tavaly. 2007-ben 3040-szer riasztották az alapítványt, idén ez a szám 3000-3100 lesz.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.12.11 13:33
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Inkubátoros csecsemők - Elindult a Babales program

    Magyarországon elsőként indította el az inkubátoros csecsemőket és családjukat online összekötő programot a budai Szent János Kórház.

    Megmentheti egy koraszülött életét az anyatej

    Egy koraszülöttnél életbe vágó lehet, hogy anyatejjel táplálják-e, az anya számára pedig a szoptatás és a fejés az egyik legfontosabb módja, hogy hozzájáruljon a kisbaba egészséges fejlődéséhez - egyebek mellett ez hangzott el a Szoptatásért Magyar Egyesület által szervezett hétvégi debreceni konferencián, melynek fő témája a speciális igényű csecsemők szoptatása volt.

    Ön is segítheti a beteg gyermekek gyógyulását adója 1 százalékával

    Alapítványunk, a Gyermekeinkért ʼ91 Alapítvány 1991-es alapítása óta több, mint 500 millió forint értékű adománnyal segítette a gyermekegészségügyet - orvosi műszerekkel, inkubátorral, lélegeztető gépekkel és egyéb eszközökkel.

    Gyermekek számára tart szűrővizsgálatokat a Semmelweis Egyetem

    Központi idegrendszeri sérült, koraszülött, eltérő izomtónusú és megkésett motoros fejlődésű gyermekek számára tart szűrővizsgálatot a Semmelweis Egyetem Pető András Karának Pedagógiai Szakszolgálata.

    A Honvédkórházban is családbarát osztályon látják el a PICi babákat

    A koraszülött babák gyógyulását segíti, és a családnak is fontos minden együtt töltött perc. A nagyon apró és esetleg még fejletlen babáknak is állandó törődésre, szüleik folyamatos jelenlétére van szüksége ahhoz, hogy gyarapodni, gyógyulni tudjanak.

    Eredményesen csökkentik a gyermekhalandóságot a kórházi fejlesztések

    Töredékére csökkent Magyarországon a gyermekhalandóság az elmúlt évtizedekben, míg 1990-ben ezer élve születésre vetítve 17 eset volt, tavaly ez a harmadára, 5-re csökkent - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek. Rétvári Bence hozzátette: ez az érték megfelel az európai átlagnak, amely a világon a legalacsonyabbak között van.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.