Ellenőrzés alatt van a zimbabwei kolerajárvány

Szerző: Független Hírügynökség

Ellenőrzés alatt van a zimbabwei kolerajárvány - jelentette be kedden az ország információs minisztere. Sikhanyiso Ndlovu egyben "mocskos szájúnak" nevezte azokat a külföldi politikusokat, akik lemondásra szólították fel Robert Mugabe elnököt.

- Nincsenek kedves szavaim azokhoz a politikai vezetőkhöz, akik egymás után Zimbabwe elleni kijelentéseket tettek, és remélem, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy kinyitották a mocskos szájukat az ország ellen - fogalmazott újságírók előtt a miniszter. - Miután szankciókkal szorították és fojtogatták az országot, majd kolerával és lépfenével fertőzték meg, a Nyugat most arra készül, hogy lehetőséget teremtsen egy katonai beavatkozás igazolására - tette hozzá Sikhanyiso Ndlovu.

A miniszter beszámolt arról is, hogy a kolerajárványt "ellenőrzés alatt" tartják az országban. Mint mondta, elegendő vegyi anyag áll rendelkezésükre az ivóvíz fertőtlenítésére. A járvány miatt ugyanakkor már majdnem hatszáz ember vesztette életét az országban, miközben 12 ezernél is több megbetegedést regisztráltak az egészségügyi hatóságok.

George Bush amerikai elnök kedden jelentette ki, hogy eljött az ideje Robert Mugabe távozásának, hozzátéve, hogy sürgetni fogja a nemzetközi közösséget, hogy lépjenek fel az elnök 28 éve tartó uralma ellen. Egy nappal korábban Javier Solana, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főbiztosa közölte, hogy fokozni kell a politikai nyomást Robert Mugabe lemondása érdekében.

(FH)

Módosítva: 2008.12.10 10:25, Megjelenés: 2008.12.10 10:25
Címkék: Kolera, Járvány
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Mi az az egészségterv? Mi az az egészségterv?

Készíttessen egészségtervet egészségpénztárból!

Hormonmentes segítség Hormonmentes segítség

Ha a megemelkedett prolaktinszint akadályozza a teherbe esést. (x)

Újra Sziget, újra STD-szűrés

Két év kihagyás után visszatér a Sziget Fesztivál, és vele együtt az ingyenes és anonim STD-szűrés is. A gyorstesztes HIV-, hepatitis B-, C- és...

Mobil egészségügyi szűrővizsgálat...

Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte csabrendeki sajtótájékoztatóján...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.