Magyar bohócdoktorok Beregszászon

Szerző: WEBBeteg
Megjelent: 2008.12.08

Most először adnak műsort határon túli gyerekeknek magyar bohócdoktorok - tájékoztatta portálunkat a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány. Az alapítvány munkatársai ötszáz gyerek előtt lépnek fel 2008. december 11-én a Beregszászi Művelődési Házban.

A Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány egy órás, bohóctréfákból, pantomim számokból és színpadi jelenetekből álló műsort állított össze a december 11-i fellépésre. A cél az, hogy ugyanúgy megnevettessék a beregszászi gyerekeket is, mint ahogy az utóbbi évtizedben azt a mintegy százezer beteg gyereket Magyarországon, akik részt vettek a „nevetésterápiában”. A Balogh László Nívódíjas bohócművész által vezetett társulat színészekből, artistákból, tánc- és pantomimművészekből áll.

A bohócdoktorok rendszeresen vizitelnek budapesti és vidéki gyerekkórházakban, valamint súlyosan fogyatékos gyerekek és felnőttek intézeteiben, és rendszeresen vesznek részt különböző jótékonysági rendezvényeken, mivel szeretnék, hogy mindenkihez eljusson a nevetés és az öröm. Ezért tartják most fontosnak azt is, hogy az első, a határokon túl fellépő bohócdoktorokként másokkal együtt ott legyenek december 11-én Beregszászban a rászoruló gyerekek számára rendezett adventi műsorban is - szól a közlemény.

Mi is az a nevetésterápia?

Az Alapítvány weblapjának tájékoztatója szerint az elmúlt évtizedben végzett kutatások bebizonyították, hogy a beteg ember teljes felépülésében, illetve betegsége kezelésébe rendkívül nagy szerepet játszik a jókedv, a nevetés. Nem csak a betegség kiváltotta feszültséget oldja, hanem a neurohormonális rendszeren keresztül az immunrendszert is stimulálja.

"A jókedv, a humor, a szellemesség segítségével képessé válhat saját személyiségét betegségétől elkülönítve érzékelni, saját gyógyító erőit kifejleszteni. A nevetés elűzi a félelmeket, optimizmust és megnyugvást hoz, és ez segít abban, hogy a betegek továbbléphessenek betegségük egy nehéz szakaszán” - áll a tájékoztatóban.

(WEBBeteg)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Hajhullás Hajhullás

Mikor beszélünk diffúz hajhullásról? Mi okozhatja ezt a hajhullást?

Lassítható az öregedés? Lassítható az öregedés?

A NAD+-szint csökkenése felgyorsíthatja az öregedést. (x)

Még kérhető a hetedikes gyerekeknek...

Az idei tanévben is kérhetik a szülők a humán papillomavírus (HPV) elleni ingyenes védőoltást a hetedikes lányoknak és fiúknak - tájékoztatott a...

Készíttessen egészségtervet...

Az egészségügyi szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a prevenció. A köztudatba mégis nehezen szivárog be ez az alaptézis, és...

Patch Adams Pécsett: a mosoly és a...

Az orvosok szeretettel bánjanak a betegeikkel, vegyék észre, lássák meg bennük a hozzájuk hasonló embert - ez a fő üzenete Hunter Doherty Adams...

A határon túli magyarok ellátása

A magyar állam speciális szabályozás alapján végzi a szomszédos államokban (Horvátországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.