Magyar bohócdoktorok Beregszászon

Szerző: WEBBeteg

Most először adnak műsort határon túli gyerekeknek magyar bohócdoktorok - tájékoztatta portálunkat a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány. Az alapítvány munkatársai ötszáz gyerek előtt lépnek fel 2008. december 11-én a Beregszászi Művelődési Házban.

A Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány egy órás, bohóctréfákból, pantomim számokból és színpadi jelenetekből álló műsort állított össze a december 11-i fellépésre. A cél az, hogy ugyanúgy megnevettessék a beregszászi gyerekeket is, mint ahogy az utóbbi évtizedben azt a mintegy százezer beteg gyereket Magyarországon, akik részt vettek a „nevetésterápiában”. A Balogh László Nívódíjas bohócművész által vezetett társulat színészekből, artistákból, tánc- és pantomimművészekből áll.

A bohócdoktorok rendszeresen vizitelnek budapesti és vidéki gyerekkórházakban, valamint súlyosan fogyatékos gyerekek és felnőttek intézeteiben, és rendszeresen vesznek részt különböző jótékonysági rendezvényeken, mivel szeretnék, hogy mindenkihez eljusson a nevetés és az öröm. Ezért tartják most fontosnak azt is, hogy az első, a határokon túl fellépő bohócdoktorokként másokkal együtt ott legyenek december 11-én Beregszászban a rászoruló gyerekek számára rendezett adventi műsorban is - szól a közlemény.

Mi is az a nevetésterápia?

Az Alapítvány weblapjának tájékoztatója szerint az elmúlt évtizedben végzett kutatások bebizonyították, hogy a beteg ember teljes felépülésében, illetve betegsége kezelésébe rendkívül nagy szerepet játszik a jókedv, a nevetés. Nem csak a betegség kiváltotta feszültséget oldja, hanem a neurohormonális rendszeren keresztül az immunrendszert is stimulálja.

"A jókedv, a humor, a szellemesség segítségével képessé válhat saját személyiségét betegségétől elkülönítve érzékelni, saját gyógyító erőit kifejleszteni. A nevetés elűzi a félelmeket, optimizmust és megnyugvást hoz, és ez segít abban, hogy a betegek továbbléphessenek betegségük egy nehéz szakaszán” - áll a tájékoztatóban.

http://bohocdoktorok.gportal.hu

(WEBBeteg)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Porckorongok Porckorongok

A porckorong-előboltosulás és -kiboltosulás tünetei és kezelése.

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.