• Gyógyszer-gazdaságossági törvény: a kamara csalódott

    Szerző: Független Hírügynökség

    A Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) csalódott, mert a kormány előzetes támogatása ellenére nem építették be több javaslatukat a gyógyszer-gazdaságossági törvény készülő módosításába - hangzott el a szervezet szombati küldöttközgyűlésén.

    Egyebek mellett azt kérték, hogy maradjon meg az állami felügyelet új patika nyitásakor, illetve kerüljön be a törvénybe a 24 órás szolgáltatás bevezetése.

    Hirdetés

    A kamara korábban kérte egyebek mellett, hogy kerüljön bele a módosításba a nemzetgazdasági érdekekkel ellentétes tulajdonosi kör kizárásával kapcsolatos rész, valamint az, hogy a gyógyszertárak létesítésekor 2010 január elseje után is maradjon meg az állami felügyelet. Javasolták a törvénybe még, hogy a gyógyszertárak többletszolgáltatásként bevezethessék a tényleges non-stop szolgáltatást, de végül ez sem került bele a módosításba, amely már a parlament előtt van.

    Horváth Tamás, a kamara elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a szocialista frakció ígéretet tett a kamarának arra, hogy jövő márciusban újra visszatérnek a törvény módosítására, és akkor a kamara szakmai javaslatai is beépülhetnek a jogszabályba.

    A kamara küldöttközgyűlése úgy döntött szombaton, hogy a tagdíj nem változik jövőre az ideihez képest. Vagyis a sávosan, forgalom után megállapított kamarai tagdíj egy havi 12-18 millió forint forgalmú gyógyszertárnak 6 ezer forint havonta. A vállalkozásban üzemeltetett patikák alkalmazottai után továbbra is havi 1500 forintot, míg a közalkalmazotti szférában havi ezer forintot kell személyenként fizetni.

    A kamara elnöke elmondta azt is, hogy a testület elfogadta jövő évi költségvetését, amelynek főösszegét 95 millió forintban határoztak meg - ez öt millió forinttal alacsonyabb, mint az idei összeg. Az MGYK-nak körülbelül 5 ezer tagja van most.

    (FH)

    Módosítva: 2008.12.06 18:03, Megjelenés: 2008.12.06 18:03
   • Cikkajánló

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Szponzorált tartalom

    Vegyük komolyan! A leendő anyukának a saját egészségére is fokozottan figyelnie kell! (x)

    Korai menopauza

    Korai menopauza

    Cs. K., fordító

    Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

    A kínai koronavírus-vakcina gyors immunválaszt vált ki

    Egy kínai fejlesztésű koronavírus-vakcina gyors immunválaszt vált ki a betegekben az első kísérletek alapján, ugyanakkor az ezáltal termelődő antitestek száma alacsony – írja a portfolio.hu. Igaz, ez utóbbi nem is biztos, hogy meghatározó a vakcina hatékonyságának megítélésekor.

    Országos tisztifőorvos: a gyógyultak vérplazmával segíthetnek a súlyos betegeknek

    A koronavírus-fertőzésből gyógyultak vérplazma adásával segíthetnek a súlyos betegeknek - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.