Nincs elég orvos a nagykanizsai kórházban

Szerző: Független Hírügynökség

Nincs elég orvos a nagykanizsai kórházban, ezért az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete átszervezést javasol a fül-orr-gégészeti járóbeteg ellátásban. Egyes szakrendelések működését felfüggesztenék a Kanizsai Dorottya Kórházban - írja a Zalai Hírlap.

A tisztiorvosi szolgálat egy névtelen feljelentés alapján kezdett vizsgálódni az egészségügyi intézményben, ahonnét korábban több, a szakmában és a betegek körében is elismert orvos távozott.

A kórház vezetése szerint semmi rendkívüli nem történt, csupán az általános orvoshiány elérte Nagykanizsát is. Csakhogy a tisztiorvosi szolgálat szerint a még megmaradt kollégák leterheltek, és a jelenlegi formában nem tudják zavartalanul biztosítani a betegellátást. Ezért az ÁNTSZ határozata szerint a kórházban a felnőtt szakrendelés heti rendelési idejét 10 órával, a gyermekét pedig 15 órával kell csökkenteni a fül-orr-gégészeten. A határozat még nem jogerős, a kórház fellebbezhet - írja a lap.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Döntöttek a...

A kormány szerdán döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről. A legfontosabb részleteket egy pénteken megjelenő...

Magyar rákkutató cég lett Európa...

Az Oncompass Medicine lett a győztese a Digitaleurope csütörtökön lezárult versenyének, így - számos európai céget legyőzve - a magyar rákkutató...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.