Meghalt egy beteg a kórházi mosdóban

Független Hírügynökség
megjelent:

A békéscsabai kórház mosdójában halt meg egy 61 éves férfi az elmúlt hét elején, anélkül, hogy orvos látta volna. A férfi hajnalban ment be a kórház sürgősségi osztályára mert otthon rosszul lett.

A békéscsabai kórházból a hozzátartozók szerint a férfit vizsgálat nélkül a felnőtt ügyeletre küldték tovább, ám orvos ott sem vizsgálta meg. A férfi ezután a kórház mosdójában rosszul lett és meghalt, hiába próbálták meg újraéleszteni. Az esetről az elhunyt felesége és fia számolt be a beol.hu-nak.

A családtagok elmondása szerint a férfi otthon hasmenésre és szívtájéki szorításra panaszkodott, ezért döntöttek úgy, hogy bemennek a kórházba. A sürgősségi osztályon anélkül, hogy megvizsgálták volna, az ügyeletes nővérek a kórház egy másik épületében lévő felnőtt ügyeletre küldték tovább a beteget. A felnőtt ügyeleten azonban hiába kopogtattak, senki sem nyitott ajtót.

A férfi közben rosszul lett és kiment a mosdóba, ahol összeesett. A felesége hiába hívott segítséget, az időközben kiérkezett orvos már nem tudta újraéleszteni a beteget. Az utólagos diagnózis szerint a férfi halálát koszorúér trombózis okozta.

Az eset miatt a kórház és az intézménytől függetlenül működő felnőtt ügyelet is belső vizsgálatot rendelt el.

(FH)

Frissítve: 2008.12.03. 20:58, Megjelent: 2008.12.03. 20:58
Címkék: Kórház téma

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.