Kritikus az ápolóhiány

Szerző: Független Hírügynökség

Ezernél is több ápoló megy nyugdíjba 2010-ben, de a közép- és felsőoktatási intézményekben mindössze 150-en végeznek várhatóan addigra tanulmányaikkal - írja a Magyar Nemzet.

Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint ezzel soha nem látott kritikus szintet ér majd el a szakemberhiány. Az sem enyhít majd a gondokon az érdekvédők szerint, hogy hamarosan közmunkásokat is foglalkoztathatnak a gyógyintézetek beteghordóként, vagy segédápolóként.

Balogh szerint a baj elkerülésére az egészségügyi dolgozókkal kivételt kell tenni és jövőre is biztosítani kell nekik a 13. havi fizetést és a béremelést.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Az emberek örülnek a hálapénz...

Aktuális, átfogó és reprezentatív kutatást készített az egészségügyi változásokról, annak lakossági megítéléséről a Szinapszis Kft. "A...

Ügyeleti rend lesz a hosszú...

Április 2-án, nagypénteken, április 4-én, húsvétvasárnap és április 5-én, húsvéthétfőn kizárólag az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.