Kritikus az ápolóhiány

Szerző: Független Hírügynökség

Ezernél is több ápoló megy nyugdíjba 2010-ben, de a közép- és felsőoktatási intézményekben mindössze 150-en végeznek várhatóan addigra tanulmányaikkal - írja a Magyar Nemzet.

Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint ezzel soha nem látott kritikus szintet ér majd el a szakemberhiány. Az sem enyhít majd a gondokon az érdekvédők szerint, hogy hamarosan közmunkásokat is foglalkoztathatnak a gyógyintézetek beteghordóként, vagy segédápolóként.

Balogh szerint a baj elkerülésére az egészségügyi dolgozókkal kivételt kell tenni és jövőre is biztosítani kell nekik a 13. havi fizetést és a béremelést.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrproblémája van? Bőrproblémája van?

Online mobilapplikációs szolgáltatás. Hogy működik a teledermatológia? (x)

Még hatásosabb lehet a Pfizer...

A korábban bejelentettnél még hatékonyabb lehet a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett, koronavírus elleni vakcina a végső adatok elemzése alapján...

Országos tisztifőorvos: Budapest és...

Budapest és Pest megye mellett elsősorban a nyugati megyékben - Győr-Moson-Sopron és Vas megyében - jelentős mértékű a fertőzöttség - közölte az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.