Eddig kevesebb munkát adott a fagy a mentőknek

Szerző: Független Hírügynökség

Idén elmaradt a korábbi években már megszokott, az első igazán csúszós napon bekövetkező hívásdömping a mentőknél. A Fővárosban szombat délután a havazást követő órákban tucatnyi csonttöréshez hívták a mentőket, de vasárnap reggelre a baleset miatti riasztások száma nem volt több a szokásosnál.

Győrfi Pál szerint az alacsony balesetszám annak is köszönhető, hogy idén nem hétköznap, hanem egy szombat délután köszöntött be az első igazán télies nap és így talán kevesebben voltak az utcán.

Bár a balesetek száma nem nőtt kiugróan a hideg fagyos időszak bekövetkeztével, megsokszorozódott a mentők munkája, gyakran riasztják ugyanis őket hajléktalanokhoz, de nem egészségügyi, hanem szociális ellátásért. Győrfi Pál szerint ilyenkor a mentőszolgálat munkatársai sem tudnak mást tenni, mint hívni a Menhely alapítvány munkatársait, akik ha tudják meleg helyre szállítják az utcán talált embert.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

COVID-19 elleni oltás után lehet...

Az egyszerre beadott vakcinák nem befolyásolják a kialakuló immunválaszokat. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kit kell oltani influenza ellen? -...

A kiemelt kockázati csoportokba tartozókat mindenképpen be kellene oltani? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.