Nem fizet rezsit a háziorvosok egy része

Szerző: Független Hírügynökség

A szegei háziorvosok egy része több mint egy éve nem egyenlíti ki az általa ingyenesen használt városi tulajdonú rendelő közüzemi számláit. Pedig csak a rezsit kellene fizetniük, a bérleti díjat nem.

A legtöbb tartozás ott halmozódott fel, ahol egy épületen belül több orvos is rendel, mert nem tudják elosztani egymás között a közüzemi díjakat. Az orvosok azt használják ki, hogy a korábban önkormányzati tulajdonban lévő épületek az egészségügyi integráció után az IKV Zrt. üzemeltetésébe kerültek.

Az orvosok nem szerződtek le a céggel, nem ismerik el az ingatlankezelő cég jogutódlását. Ha az orvosok nem fizetnek, próbapert indít ellenük az üzemeltető, és ha kell, az önkormányzat a rendelők ingyenes használatbavételi szerződését is felmondhatja.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miért érdemes oltakozni influenza...

A szövődményes influenza súlyos, esetenként halálos kockázatú betegség? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember...

COVID-19 elleni oltás után lehet...

Az egyszerre beadott vakcinák nem befolyásolják a kialakuló immunválaszokat. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.