• A kórházvédők vissza akarják foglalni az egri intézményt

    Szerző: Független Hírügynökség

    A rendőrség ne avatkozzon bele abba a "jogrendet helyreállító" kórház-visszafoglalásba, amelyre az egri kórházvédő orvosok és nővérek százai készülnek - erre kéri szerdai levelében a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) elnöke az országos rendőrfőkapitányt.

    Éliás Ádám a Független Hírügynökségnek elmondta: csütörtökön délután egyeztetnek az egri kórházvédőkkel, hogy mikorra tervezik a szerintük törvénytelen "bitorlótól", a Hospinvesttől visszafoglalni az egri megyei kórházat.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Éliás Ádám azt is elmondta: nem tettek le arról a szándékukról sem, hogy megszállják a Hospinvest székházát és három vezetőjének ingatlanait, de ez utóbbin nem a vezetők családi házát, otthonát értik.

    A szövetség szerdán kiadott egy nyilatkozatot is, amelyben arra hívja fel a VÉSZ elnöke a figyelmet, hogy pénteki találkozója a Hospinvest alelnökével, Deák Gáborral nem úgy történt, ahogy azt az alelnök a nyilvánosság előtt elmondta. "A Hospinvest semmilyen dokumentumot nem mutatott arra vonatkozóan, hogy jogszerűen van jelen az egri Markhot Ferenc Kórházban" - áll a VÉSZ nyilatkozatában.

    Éliás Ádám nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy mikor várható az egri kórház "visszafoglalása". Annyit azonban megjegyzett: hamar kell cselekedni, mert november 1-je óta, amióta a Hospinvest átvette az intézmény működtetését, összeomlott a kórházban a betegellátás. "Idegenajkú orvosok tolmács nélkül kommunikálnak a betegekkel" - hozta fel a kórházi káoszra példaként az elnök.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.11.19 19:15
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Megkezdődött a pollenszezon - Évről-évre nő az allergiások száma

    A magyar lakosság legalább harmadát érinti az allergia, és számuk évről-évre 2-4 százalékkal növekszik - mondta Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

    Allergiaszezon - A mogyoró és az éger már tüneteket okozhat

    A tavasz és az allergiaszezon első hírnökei a február közepén, de enyhe időben már január végén is virágzásnak induló mogyoró és éger. Akinél ezek a növények okoznak tüneteket, mostanában már tapasztalhatja magán az allergia jeleit.

    Pollenhelyzet - tüneteket okozhat az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje

    A hétvégén országszerte elérheti a tüneteket okozó közepes-magas szintet az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a hivatalos Facebook-oldalán.

    Veszélyes az egér, hogy használjuk helyesen?

    Áldás és átok - ilyen ellentmondásosan jellemezhető, a sokak számára nélkülözhetetlen számítógép. Hasznát, kiváló alkalmazási lehetőségeit lassan mindannyian megismerjük, ártalmairól azonban sokkal kevesebb szó esik.

    Külföldről toboroz orvosokat a HospInvest

    A Hospinvest büszkén vállalja, hogy belföldön és külföldön képes vonzó állás- és karrierlehetőséget kínálni az egészségügyben dolgozók számára - áll a Hospinvert Zrt. elnökének csütörtökön kiadott közleményében.

    Ülősztrájkkal is tiltakoznak a Hospinvest ellen

    Szerdán reggeltől ülősztrájkkal is tiltakoznak Egerben az ellen, hogy a Markhot Ferenc Kórház működtetését átvegye a Hospinvest Zrt. A sztrájkolók a hivatali időhöz igazodnak, a tervek szerint minden nap reggel 8-tól délután 3-ig felváltva két-két ember táblával demonstrál a megyei önkormányzat épülete előtt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.