• Egymilliárdnyi hamis gyógyszert foglaltak le

    Szerző: Független Hírügynökség

    Több mint hatmillió dollár (egymilliárd forint) értékben foglaltak le hamisított gyógyszereket a hatóságok Délkelet-Ázsiában. Az Interpol és az Egészségügyi Világszervezet együttműködésével végrehajtott akcióban 27 embert vettek őrizetbe.

    Az Interpol közlése szerint 16 millió pirula hamisított gyógyszert foglaltak le a szeptemberben végződött, öt hónapig tartott nyomozás alatt. Közel kétszáz rajtaütést és házkutatást hajtottak végre Kambodzsában, Kínában, Laoszban, Mianmarban (Burma), Sziongapúrban, Thaiföldön és Vietnámban.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A hamisított gyógyszerek között antibiotikumok, malária és BC elleni készítmények, valamint HIV-gyógyszerek voltak. Az Interpol közlése szerint a hamis pirulák "komoly közegészségügyi kockázatot" jelentettek.

    Az Interpol és a WHO együttműködésével végrehajtott akció a nemzetközi rendőri szervezet szerint mintául szolgál majd az egész világot behálózó bűncselekmények elleni küzdelemhez. Az akció eredményeit hétfőn mutatták be egy, a hamisított gyógyszerekről szóló nemzetközi rendőri konferencián.

    Legutóbb frissült: 2008.11.18 08:51
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Férfiegészség a WHO európai régiójában

    Túlságosan sok európai férfi elkerülhető okok: azaz gyógyítható, ám – időben – föl nem fedezett, vagy nem komolyan vett és ezért nem is kezelt betegségek miatt fiatalon hal meg. Ez a fő megállapítása a témát mélységében most először feldolgozó WHO jelentésnek, amelyet tegnap ismertettek újságírókkal Rómában, a WHO európai régiójának döntéshozói által szervezett találkozón.

    Antibiotikumok okozta bélgyulladás

    Az antibiotikumok a bélben található normális baktériumflóra megbontása és más mechanizmusok révén gyakran okoznak hasmenéssel járó gyulladásos bélbetegséget. A lefolyás az enyhétől a nagyon súlyosig a legkülönbözőbb lehet.

    A Crohn-betegség kezelése - Mi a teendő?

    A Crohn-betegség kezelése elsősorban gyógyszeresen történik, bizonyos esetekben azonban műtéti beavatkozásra van szükség. A megfelelő kezelés segítségével a Crohn-betegségben szenvedők képesek a rendes napi életvitelre.

    Betegségnek nyilvánították a szexfüggőséget

    Az Egészségügyi Világszervezet hivatalosan is mentális rendellenességnek ismerte el a kényszeres szexuális viselkedést (compulsive sexual behaviour). A WHO nyilatkozata szerint nem tisztázott, hogy olyan jellegű addikció-e, mint a kábítószer- vagy szerencsejáték-függőség.

    Lyme-kór: A téves diagnózis a legnagyobb probléma

    Bár a Lyme-kór Európa szerte a leggyakrabban előforduló kullancsok okozta betegség, az esetek 30 százalékában már a csípést sem vesszük észre, többen pedig főleg a téves diagnózisok miatt életük végéig szenvednek a kór okozta tünetektől.

    Semmelweis öröksége: Moss kezet, hogy megelőzd a fertőzést!

    Semmelweis Ignácra, a 200 évvel ezelőtt született - tapasztalatai nyomán infektológussá váló - orvosra irányul a gyógyító szakma és a közvélemény figyelme ebben a jubileumi évben. Korszakos teljesítménye, hogy felismerte a szülő nők életét fenyegető fertőzések okát, mibenlétét, majd ajánlást tett a hatékony megelőzésre. Erre emlékeznek világszerte ebben az ünnepivé emelt évben, így tett a szakértők sorában dr. Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója is.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.