• Tovább terjed a szalmonella Vas megyében

    Szerző: Független Hírügynökség

    Egyre több a szalmonellás beteg Vas megyében. Az egyik szombathelyi általános iskola után valószínűleg a táplánszentkereszti idősek otthonában is emiatt betegedtek meg a lakók.

    A járvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el az otthonban. A lakók közül eddig 35-en fertőződtek meg, 14-en kórházba kerültek hányás, hasmenés, láz miatt - tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget Schneider Ferenc, a Markusovszky Kórház fertőző osztályának főorvosa. A betegek infúziót kapnak, az állapotuk kielégítő.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Brenner János Általános Iskolából már 85-en hiányoznak. Ott egészen biztosan szalmonella fertőzött, ugyanis a kórokozó baktériumot már több székletmintából is kimutatták. A diákok közül ketten kerültek kórházba, ők valószínűleg még hétfőn hazamehetnek.

    Az általános iskolának és az idősek otthonának különböző helyen főznek, ezért valószínű, hogy nem a konyhákban, hanem valamelyik nyersanyagban volt a kórokozó. A tisztiorvosi szolgálat mellett a Vas Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás is vizsgálódik, de eddig nem találtak gyanús élelmiszert. A szakemberek tovább keresik a megbetegedések okát.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.11.17 14:09
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Milyen betegségeket kaphat el a gyerek az óvodában, iskolában?

    Minden szülő jól tudja, ha máshonnan nem, hát tapasztalatból, hogy a közösségben töltött 10 hónap egyenlő a különböző betegségek, fertőzések szezonjával. Mire lehet számítani, hogyan tudunk védekezni, és megelőzni a sok betegséget?

    A septicaemia (vérmérgezés) okai és tünetei

    A septicaemia a szervezetben zajló fertőzés, szepszis súlyos, előrehaladott állapota. A szervezet szisztémás válaszát a véráramba jutó, keringő, fertőzést okozó ágens (leggyakrabban baktérium) vagy annak terméke váltja ki.

    Az intim higiénia nyári kérdései

    Még javában tart a nyár, a strandszezon, a hőség, csakhogy a meleg és nedves környezetben nemcsak mi érezzük remekül magunkat, hanem a baktériumok is. Gyorsabban szaporodnak ilyenkor, számtalan kellemetlenséget okoznak, így a fertőzésveszélytől is tartani kell. Érdemes elővigyázatosnak lenni, és az év többi napjánál sokkal nagyobb gondot fordítani az intim higiéniára.

    Mit kell tudni az MRSA-fertőzésről?

    Az MRSA-fertőzést a meticillinrezisztens Staphylococcus aureus baktérium okozza. Ez egy olyan Staphylococcus aureus baktérium törzs, mely már számos alkalmazott antibiotikumra – többek között a meticillinre – is rezisztens.

    Múlófélben van a szalmonellajárvány Székesfehérváron

    Nagy mértékben csökkent a székesfehérvári szalmonellás fertőzésben megbetegedettek száma. A járványban eddig 204-en betegedtek meg szeptember 8-ától, ám csütörtökön már csak mindössze egy beteg szorult kórházi ellátásra.

    Meddig maradnak életben a baktériumok? - Higiénia a konyhában

    Egy új kutatás eredményei azt mutatták, hogy a szalmonella és más baktériumok, akár 4 héten keresztül is életben maradhatnak – és élelmiszerrel érintkezve, azonnal fertőznek is.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.