• Biztonsági szolgálat védi a HospInvest épületeit

    Szerző: Független Hírügynökség

    Éjfélkor lejárt az az ultimátumban megjelölt három nap, amelyet a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) azért adott a HospInvestnek, hogy hagyják el az egri Markhot Ferenc Kórházat.

    A cég vezetése pénteken tárgyalt a rendőrséggel, hogy gondoskodjanak a kórház, a HospInvest székházának illetve az érintett vezetők családjainak biztonságáról, de jelenleg a cég saját biztonsági szolgálata védi a létesítményeket.

    A HospInvest vezetői a magántulajdonhoz és a magánélet nyugalmához fűződő, illetve a kórház jogai védelmében tettek feljelentést a rendőrségen még pénteken. Deák Gábor, a HospInvest alelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a pénteki, a VÉSZ vezetőivel tartott tárgyalásra meghívták a rendőrséget is, hogy amennyiben sikerrel zárul a találkozó, visszavonhassák a feljelentést. Csakhogy a nem lett egyezség a megbeszélésen, így a feljelentés továbbra is él - mondta Deák Gábor.

    Hirdetés

    Az utlimátumot - amely pénteken éjfélkor lejárt - szerdán, a VÉSZ és az egri kórházvédők demonstrációján adták át a HospInvestnek.

    Bár a kórházat illetve a megyeri úti székházat a cég saját - az épületekben egyébként is működő - biztonsági szolgálata védi. Az érintett vezetők családjai sincsenek rendőri védelem alatt, de a rendőrség figyeli a fejleményeket - mondta Deák Gábor.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült: 2008.11.15 14:53
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az alvási apnoe?

    Mi az alvási apnoe?

    Dr. Zsuga Judit

    Mondták már Önnek, hogy hangosan horkol? Fáradtan ébred fel? Álmos napközben?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    HospInvest-felszámolás - hogyan tovább?

    Önkormányzati cégek veszik át a HospInvest által üzemeltetett egészségügyi intézményeket, miután a HospInvest felszámolási eljárást kezdeményezett maga ellen a cégbíróságon hétfőn.

    Felszámolják a Hospinvestet - mi lesz az egri kórházzal?

    A kórházakat működtető Hospinvest közgyűlése pénteken arról döntött, hogy lemondanak a csődvédelemről és elindítják a cég ellen a felszámolási eljárást - mondta a Független Hírügynökségnek Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke.

    Szigorítanák a kórház-üzemeltetés magánosítását

    A HospInvest esete miatt szigorúbban szabályozná az Egészségügyi Minisztérium a fekvőbeteg-ellátó intézmények magánosítását - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

    Hospinvest - késik a bér

    Késik a bérek kifizetése az egri kórházban az eredetileg esedékes 5-ei időponthoz képest - értesült helyi dolgozóktól az MTI.

    A Debreceni Egyetem és Eger a Hospinvest helyett?

    A hevesi megyegyűlés tárgyalásokat kezdett a Debreceni Egyetemmel és az egri önkormányzattal az egri kórház jövőbeni közös működtetéséről - tájékoztatta szerdán az MTI-t a megyei közgyűlés elnöke.

    Haladék a Hospinvestnek

    Május közepéig, illetve július végéig adott haladékot a Hospinvest Zrt.-nek a Heves megyei közgyűlés, hogy "szüntesse meg a szerződésszegést", a vállalt garanciák nem teljesítése esetén szerződésbontásra kerülhet sor.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások