Feljelentést tett a fenyegetés miatt

Szerző: Független Hírügynökség

A HospInvest vezetői feljelentést tettek a rendőrségen az egri kórház, valamint a cég vezetőinek magántulajdonhoz és a magánélet nyugalmához fűződő jogai védelmében - tájékoztatott közleményben a társaság alelnöke.

A feljelentést azután tette meg a HospInvest, hogy a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) pénteken megerősítette szerdai fenyegetését, miszerint ha a HospInvest szombatig nem hagyja el az egri Markhot Ferenc Kórházat, számíthat arra, hogy megszállják a székházát és "három vezetőjének ingatlanait."

Szerdán 150-200 ember vett részt a VÉSZ és az egri kórházvédők fővárosi demonstrációján, amelynek végén átadták az ultimátumot. Álláspontjuk szerint a HospInvest annak idején "törvénytelen kórházfoglalást" hajtott végre, hiszen az intézmény üzemeltetésére beküldött pályázatukat jogerős bírósági ítélet semmisítette meg.

Deák Gábor, a HopsInvest Zrt. alelnöke pénteken közölte: a cég vezetése jelenleg a rendőrséggel tárgyal, hogy a kórház és családjaik védelméről gondoskodjon.

Az alelnök leszögezte: pénteken személyesen találkoztak a VÉSZ vezetőivel és megpróbálták bebizonyítani nekik, hogy nem történt törvénytelenség az egri Markhot Ferenc Kórház átvételénél. Deák szerint a VÉSZ úgy távozott a megbeszélésről, hogy "kard ki kard", éppen ezért és a szövetség nyílt fenyegetése hatására a HospInvest megtette a rendőrségi feljelentést.

(Független Hírügynökség)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Méhnyakrák Méhnyakrák

Az esetek több mint 90%-a HPV vírus hordozásával áll kapcsolatban.

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Melyek az ösztrogénmentes tabletta előnyei? (x)

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.