• Feljelentést tett a fenyegetés miatt

    Szerző: Független Hírügynökség

    A HospInvest vezetői feljelentést tettek a rendőrségen az egri kórház, valamint a cég vezetőinek magántulajdonhoz és a magánélet nyugalmához fűződő jogai védelmében - tájékoztatott közleményben a társaság alelnöke.

    A feljelentést azután tette meg a HospInvest, hogy a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) pénteken megerősítette szerdai fenyegetését, miszerint ha a HospInvest szombatig nem hagyja el az egri Markhot Ferenc Kórházat, számíthat arra, hogy megszállják a székházát és "három vezetőjének ingatlanait."

    Hirdetés

    Szerdán 150-200 ember vett részt a VÉSZ és az egri kórházvédők fővárosi demonstrációján, amelynek végén átadták az ultimátumot. Álláspontjuk szerint a HospInvest annak idején "törvénytelen kórházfoglalást" hajtott végre, hiszen az intézmény üzemeltetésére beküldött pályázatukat jogerős bírósági ítélet semmisítette meg.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Deák Gábor, a HopsInvest Zrt. alelnöke pénteken közölte: a cég vezetése jelenleg a rendőrséggel tárgyal, hogy a kórház és családjaik védelméről gondoskodjon.

    Az alelnök leszögezte: pénteken személyesen találkoztak a VÉSZ vezetőivel és megpróbálták bebizonyítani nekik, hogy nem történt törvénytelenség az egri Markhot Ferenc Kórház átvételénél. Deák szerint a VÉSZ úgy távozott a megbeszélésről, hogy "kard ki kard", éppen ezért és a szövetség nyílt fenyegetése hatására a HospInvest megtette a rendőrségi feljelentést.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült: 2008.11.15 13:30
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Mik a tünetei, hogyan kezelhető?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    HospInvest-felszámolás - hogyan tovább?

    Önkormányzati cégek veszik át a HospInvest által üzemeltetett egészségügyi intézményeket, miután a HospInvest felszámolási eljárást kezdeményezett maga ellen a cégbíróságon hétfőn.

    Felszámolják a Hospinvestet - mi lesz az egri kórházzal?

    A kórházakat működtető Hospinvest közgyűlése pénteken arról döntött, hogy lemondanak a csődvédelemről és elindítják a cég ellen a felszámolási eljárást - mondta a Független Hírügynökségnek Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke.

    Szigorítanák a kórház-üzemeltetés magánosítását

    A HospInvest esete miatt szigorúbban szabályozná az Egészségügyi Minisztérium a fekvőbeteg-ellátó intézmények magánosítását - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

    Hospinvest - késik a bér

    Késik a bérek kifizetése az egri kórházban az eredetileg esedékes 5-ei időponthoz képest - értesült helyi dolgozóktól az MTI.

    A Debreceni Egyetem és Eger a Hospinvest helyett?

    A hevesi megyegyűlés tárgyalásokat kezdett a Debreceni Egyetemmel és az egri önkormányzattal az egri kórház jövőbeni közös működtetéséről - tájékoztatta szerdán az MTI-t a megyei közgyűlés elnöke.

    Haladék a Hospinvestnek

    Május közepéig, illetve július végéig adott haladékot a Hospinvest Zrt.-nek a Heves megyei közgyűlés, hogy "szüntesse meg a szerződésszegést", a vállalt garanciák nem teljesítése esetén szerződésbontásra kerülhet sor.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.