Állástalanok a betegágynál

Szerző: Független Hírügynökség

Kétkedve fogadták az Egészségügyi Szakdolgozói Kamaránál Székely Tamás egészségügyi miniszter elképzelését, amely szerint munkanélkülieket alkalmaznának a kórházakban, a hiányzó létszám feltöltésére.

A kisegítői illetve segédápolói munkakörökbe állástalanokat vennének fel. A szakdolgozói kamara elnöke, Balogh Zoltán szerint elkel a segítség, mert 8000 szakdolgozó - főleg szakápoló, műtős és aneszteziológus hiányzik.

Az egészségügyben dolgozók azonban nem csak fizikai, hanem lelki és mentális támogatást is nyújtanak a betegeknek, erre pedig nem mindenki alkalmas. Így szerinte a közmunkásokat alaposan meg kell szűrni, mielőtt kórházban dolgozhatnának. Akinek nincs szaktudása, veszélyérzete sincs - mondta a Magyar Nemzetnek Balogh Zoltán. Ennek a megoldásnak az alkalmazásához a képzési rendszeren is változtatni kell.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Depresszió Depresszió

Téli depresszió vagy téli lehangoltság: Milyen jelek utalnak rá?

Elhízás Elhízás

Eltérések a laboreredményben. Mire figyeljünk?

Koronavírus - a veszélyhelyzet...

Változnak a veszélyhelyzet idején lejáró okmányokkal kapcsolatos szabályok, januártól nem a veszélyhelyzet megszűnésének időpontjához kötik a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.