Állástalanok a betegágynál

Szerző: Független Hírügynökség

Kétkedve fogadták az Egészségügyi Szakdolgozói Kamaránál Székely Tamás egészségügyi miniszter elképzelését, amely szerint munkanélkülieket alkalmaznának a kórházakban, a hiányzó létszám feltöltésére.

A kisegítői illetve segédápolói munkakörökbe állástalanokat vennének fel. A szakdolgozói kamara elnöke, Balogh Zoltán szerint elkel a segítség, mert 8000 szakdolgozó - főleg szakápoló, műtős és aneszteziológus hiányzik. Az egészségügyben dolgozók azonban nem csak fizikai, hanem lelki és mentális támogatást is nyújtanak a betegeknek, erre pedig nem mindenki alkalmas. Így szerinte a közmunkásokat alaposan meg kell szűrni, mielőtt kórházban dolgozhatnának. Akinek nincs szaktudása, veszélyérzete sincs - mondta a Magyar Nemzetnek Balogh Zoltán. Ennek a megoldásnak az alkalmazásához a képzési rendszeren is változtatni kell.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Körömgomba Körömgomba

Hogyan ismerhető fel és hogyan kezelhető a körömgomba?

Bethesda: több, mint gyermekkórház

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.