Elbocsátások a győri kórházban

Szerző: Független Hírügynökség

Két lépcsőben, összesen 40 dolgozójától válik meg a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. A fenntartó megyei közgyűlés jövő héten tárgyalja a létszámleépítésről szóló előterjesztést, és ha a képviselők igent mondanak arra, még decemberben távoznia kell az első 20 dolgozónak.

Az első lépcsőben főleg egészségügyi szakdolgozók munkaviszonya szűnne meg: asszisztenseknek, ápolóknak, pszichopedagógusoknak, anyagnyilvántartóknak és liftkezelőknek kellene távozniuk.

A leépítés második részét február 28-ig kellene végrehajtani, és az újabb húszfős csoportban pedig már orvosok is lennének. A győri kórház létszáma az elmúlt három évben összesen 719 fővel csökkent, a mostani leépítések után 2256-an maradnának az egészségügyi intézményben. A tervezett leépítés pontos okáról nem tudni.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

Miért érdemes oltakozni influenza...

A szövődményes influenza súlyos, esetenként halálos kockázatú betegség? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember...

COVID-19 elleni oltás után lehet...

Az egyszerre beadott vakcinák nem befolyásolják a kialakuló immunválaszokat. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.