Elbocsátások a győri kórházban

Szerző: Független Hírügynökség

Két lépcsőben, összesen 40 dolgozójától válik meg a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. A fenntartó megyei közgyűlés jövő héten tárgyalja a létszámleépítésről szóló előterjesztést, és ha a képviselők igent mondanak arra, még decemberben távoznia kell az első 20 dolgozónak.

Az első lépcsőben főleg egészségügyi szakdolgozók munkaviszonya szűnne meg: asszisztenseknek, ápolóknak, pszichopedagógusoknak, anyagnyilvántartóknak és liftkezelőknek kellene távozniuk.

A leépítés második részét február 28-ig kellene végrehajtani, és az újabb húszfős csoportban pedig már orvosok is lennének. A győri kórház létszáma az elmúlt három évben összesen 719 fővel csökkent, a mostani leépítések után 2256-an maradnának az egészségügyi intézményben. A tervezett leépítés pontos okáról nem tudni.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrdaganatok Bőrdaganatok

A gyanús elváltozások feltétlenül kivizsgálást igényelnek.

Átoltottság: még a 75% is...

Az Egyesült Államokban szakértők arra számítanak, hogy a veszélyesebb delta variáns terjedése már most ősszel súlyos helyzetet idézhet elő, ha az...

A Semmelweis Egyetemen kapta meg az...

Jól van és elhagyhatta a Semmelweis Egyetem intenzív osztályát az egyéves, gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő Lili, aki az intézmény II....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.