• Elbocsátások a győri kórházban

    Szerző: Független Hírügynökség

    Két lépcsőben, összesen 40 dolgozójától válik meg a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. A fenntartó megyei közgyűlés jövő héten tárgyalja a létszámleépítésről szóló előterjesztést, és ha a képviselők igent mondanak arra, még decemberben távoznia kell az első 20 dolgozónak.

    Az első lépcsőben főleg egészségügyi szakdolgozók munkaviszonya szűnne meg: asszisztenseknek, ápolóknak, pszichopedagógusoknak, anyagnyilvántartóknak és liftkezelőknek kellene távozniuk.

    Hirdetés

    A leépítés második részét február 28-ig kellene végrehajtani, és az újabb húszfős csoportban pedig már orvosok is lennének. A győri kórház létszáma az elmúlt három évben összesen 719 fővel csökkent, a mostani leépítések után 2256-an maradnának az egészségügyi intézményben. A tervezett leépítés pontos okáról nem tudni.

    (FH)

    Módosítva: 2008.11.12 10:40, Megjelenés: 2008.11.12 10:40
   • Cikkajánló

    Helyes orrfújás

    Helyes orrfújás

    Dr. Árki Ildikó

    A kicsik még nem tudják kifújni az orrukat. Tanítsuk meg nekik, hogyan kell!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdoln

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Koronavírus - Az EU tovább szűkítette a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját

    Az Európai Unió a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban felülvizsgálta és ismét szűkítette azon országok körét, amelyek állampolgárai korlátozásmentesen léphetnek be az Európai Unióba. Csütörtökön Kanada, Georgia és Tunézia került le a listáról.

    Szlávik: a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz

    Jelenleg a távolságtartás és a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz a koronavírus-fertőzéssel szemben - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa egy online szakmai konferencián csütörtökön.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.