• Fogyóban az influenzva elleni vakcina

    Szerző: Független Hírügynökség

    Akkora igény van az influenza elleni oltóanyagra, hogy a háziorvosok országszerte jelezték: újabb adagra lesz szükségük - tájékoztatta a Napi Gazdságot az ÁNTSZ.

    Pótrendelés először Közép-Magyarországról és Nyugat-Dunántúlról érkezett. Idén összesen 1,3 millió adag, ingyenesen használható szert kaptak a háziorvosok, ez van fogyóban.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A tisztiorvosi szolgálat szerint a beszállító Omninvest Kft. tartalékol ilyen esetekre oltóanyagot. Influenzajárvány egyébként még nincs, még a vírust sem izolálták sehol - írja a lap. A megelőző oltást a 60 év felettiek, a krónikus betegségben szenvedők és a fiatalok kaphatják térítésmentesen. A többiek számos szert írathatnak fel a háziorvossal: a legolcsóbb kevesebb mint ezer forintba kerül, a legdrágábbért pedig 2 ezer forintot kell fizetni a patikákban.

    A tavalyi szezonban összesen 250 ezer esetben fordultak orvoshoz a betegek; az influenza járvány összesen 3 milliárd forintba került, beleértve a lakosság és a költségvetés költségeit is.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.11.11 14:52
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

    Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Romániában újabb négy halálos áldozatot követelt az influenzajárvány

    Újabb négy influenzás beteg halt meg a múlt héten Romániában, ezzel immár nyolcra emelkedett a járvány áldozatainak a száma.

    Influenza - Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

    Az influenzajárvány miatt újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb tájékoztatásából.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.