• Szellemkórház szellemcéggel a területén?

    Szerző: Független Hírügynökség

    Eltűnt magáncéget keres az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI), mert a vállalkozásnak földhasználati joga van a megszűnő Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központ közepén - írja a Magyar Nemzet.

    A kórház felszámolása közben derült ki, hogy egy Symbion nevű cégnek 99 évre földhasználati joga van, ami miatt egyébként csökken az eladásra szánt ingatlan értéke, nem lehet egyben értékesíteni. Kárpáti Zsuzsa, a felszámolást végző EKI vezetője a lapnak azt monda, korábban nem tudtak a jogviszonyról.

    Hirdetés

    A Symbionnak ráadásul építési engedélye is van a területre, amit a XIII. kerületi önkormányzat évről-évre meghosszabbít. Magánkórházat, rehabilitációs központot és szállodát terveztek, de komolyabb munkát még nem végeztek ott. Vizsgálják, hogyan kaphatott ilyen hosszú időre magáncég állami területen földhasználatot, de egyelőre nem találták meg a vállalkozás vezetőit sem.

    (FH)

    Módosítva: 2008.11.10 09:10, Megjelenés: 2008.11.10 09:10
   • Cikkajánló

    Helyes orrfújás

    Helyes orrfújás

    Dr. Árki Ildikó

    A kicsik még nem tudják kifújni az orrukat. Tanítsuk meg nekik, hogyan kell!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdoln

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Szlávik: mindenkinek javasolt az influenza elleni védőoltás

    A koronavírus-járványra tekintettel mindenkinek javasolja a jövő héttől elérhető infuenza elleni oltások beadását az Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

    Szakértő: az idősek és krónikus betegek oltassák be magukat influenza ellen

    Az idősek és a krónikus betegek feltétlenül oltassák be magukat az influenza ellen, mert bár a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedések - maszkhasználat, kézmosás, távolságtartás - akadályozzák az influenza terjedését is, nem helyettesítik a védőoltást - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályának vezetője.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.