Szellemkórház szellemcéggel a területén?

Szerző: Független Hírügynökség

Eltűnt magáncéget keres az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI), mert a vállalkozásnak földhasználati joga van a megszűnő Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központ közepén - írja a Magyar Nemzet.

A kórház felszámolása közben derült ki, hogy egy Symbion nevű cégnek 99 évre földhasználati joga van, ami miatt egyébként csökken az eladásra szánt ingatlan értéke, nem lehet egyben értékesíteni. Kárpáti Zsuzsa, a felszámolást végző EKI vezetője a lapnak azt monda, korábban nem tudtak a jogviszonyról.

A Symbionnak ráadásul építési engedélye is van a területre, amit a XIII. kerületi önkormányzat évről-évre meghosszabbít. Magánkórházat, rehabilitációs központot és szállodát terveztek, de komolyabb munkát még nem végeztek ott. Vizsgálják, hogyan kaphatott ilyen hosszú időre magáncég állami területen földhasználatot, de egyelőre nem találták meg a vállalkozás vezetőit sem.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Keringési zavarok Keringési zavarok

Hogyan kezelhetőek? Mit tehet a megelőzésük érdekében?

Várandósság és ajakherpesz Várandósság és ajakherpesz

Védje meg ajkait a herpesztől a terhesség alatt is! (x)

16 ezren fordultak orvoshoz...

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 4-e és 10-e között 16 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz az ezt...

Önkéntes pszichológusok segítenek...

200 pszichológus, pszichiáter és mentálhigiénés szakember nyújt önkéntes munkával ingyenes segítséget az ukrajnai menekülteknek, de a szakemberek...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.