Az orvosi kamara a szakminisztert is várja

Szerző: Független Hírügynökség

A Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Orvosok Szövetsége újabb nagygyűlést tart szombaton a fővárosi Körcsarnokban. Az eseményre meghívták az egészségügyi minisztert is, aki a legutóbbi fórumon nem vett részt.

Az orvosok az érdekérvényesítésről, a humánerő helyzetről és a beharangozott egészségügyi bércsökkentésről kívánnak egyeztetni.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) legutóbbi, egy hónappal ezelőtti nagygyűlésén 30 százalékos béremelést követeltek jövő januártól. Akkor - bár meghívták - nem ment el a szakminiszter. Az orvosok továbbra is fontosnak tartják, hogy törvényileg szabályozzák a következő évekre az ágazat bérfelzárkóztatását. Jelenleg egy kezdő szakorvos nettó 90 ezer forintot keres, a béremelések után néhány éven belül ezt - a kamara szerint - 340-360 ezer forintra kellene emelni.

Éger István, a MOK elnöke a múlt havi nagygyűlés után elmondta: tárgyalt az egészségügyi miniszterrel, aki tíz százalékot megközelítő bérfejlesztésről beszélt. Ezt a kamara elnöke irreálisan alacsonynak nevezte.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miért érdemes oltakozni influenza...

A szövődményes influenza súlyos, esetenként halálos kockázatú betegség? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.