Kampányt indít a Gyógyszerész Kamara

Szerző: Független Hírügynökség

Országos kampányt indít a Magyar Gyógyszerészi Kamara, hogy felhívja a lakosság figyelmét a gyógyszerellátás helyzetére. A szervezet ezer patikában oszt kártyanaptárakat a betegeknek.

Horváth Tamás, a Kamara elnöke szerdai sajtótájékoztatójára meghívta a parlamenti pártok képviselőit is és arra kérte őket: változtassák meg a gyógyszergazdaságossági törvényt.

Nincs készleten az adott gyógyszer, a kevés támogatás miatt a beteg nem tudja megfizetni, vagy megszűnt a gyógyszertár. Ezekre a problémákra hívja fel a figyelmet a Magyar Gyógyszerészi Kamara a kártyanaptárakkal. Ezeket olyan páciensek kapják, akik bármelyik helyzettel szembesülnek.

Horváth Tamás szerint gyakran megesik, hogy a betegek csak a harmadik patikában tudják kiváltani receptjeiket, mert a gyógyszertárak nem tartanak nagy árukészletet. Ez azzal is fenyeget, hogy a megjelenő multinacionális hálózatok miatt megszűnnek a kisebb patikák, és a nagyvállalatok szabják meg az árakat - mondta a Kamara elnöke.

A kártyanaptárakból a politikusnak is jutott: az öt parlamenti párt közül egyedül az SZDSZ nem jelent meg a Kamara tájékoztatóján. Horváth Tamás a nagypolitikától várja a segítséget, szerinte sokan belátták, hogy a két évvel ezelőtti patikaliberalizáció rossz döntés volt. A gyógyszergazdaságossági törvényről jövő héten tárgyal az Országgyűlés, ide több párt is különböző módosító javaslatokkal érkezik.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Így fizethetjük a magánellátást...

Évek óta tendencia Magyarországon a magánegészségügyi szektor bővülése, az elmúlt évben azonban ugrásszerű a növekedés. A magánegészségügyi...

Zárva lesznek a szak- és háziorvosi...

Pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben...

A gyógyszerész receptkönyve...

A patikai munka minden területét jogszabályok határozzák meg, amelyek betartása a betegek megfelelő minőségű ellátása érdekében kötelező, és a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.