• Boncnokokat gyanúsítanak szervkereskedelemmel

    Szerző: Független Hírügynökség

    Elhunytak szerveinek illegális felhasználásával gyanúsít az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) több Krivoj Rog-i törvényszéki boncolóorvost. A gyanú szerint a boncnokok a hozzátartozók megtévesztésével távolították el és használták fel a halottak szerveit, szöveteit.

    A titkosszolgálat mellett a rendőrség is nyomoz, sőt a két rendvédelmi szerv között valóságos verseny vette kezdetét az ügy mielőbbi felgöngyölítése érdekében - olvasható az ukrán Szegodnya című lap internetes portálján. Ennek oka, hogy a nagy társadalmi visszhangot kapott ügyet sikeresen megoldó nyomozók nagy valószínűséggel jelentős előrelépésre számíthatnak a ranglétrán - árulta el egy magát megnevezni nem kívánó SZBU-ügynök.

    Hirdetés
      Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt
   • Legalizálnák a szervkereskedelmet
   • Sokan várnak szervekre
   • Betiltják a veseadományozást
   • Jön a virtuális boncolás?
   • Rendőrségi források szerint a Krivoj Rog-i törvényszéki kórbonctani intézet munkatársai a hozzátartozók zaklatottságát kihasználva írattak alá olyan papírokat, amely szerint a rokonok hozzájárultak a szervek eltávolításához. Ezeket, a rendelkezésre álló információk szerint kijevi orvosok szállították az ukrán főváros kórházaiba, ahol beültették azokat.

    A nyomozás jelenlegi szakaszában a biztonsági szolgálat és a rendőrség munkatársai azt próbálják kideríteni, hogy az átültetett szervek bűncselekmény során életüket vesztett (azaz meggyilkolt) személyekből származnak-e, illetve a megrendelők fizettek-e mindezért a boncnokoknak vagy a hozzátartozóknak.

    Legutóbb frissült: 2008.11.04 14:19
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Mi történik a holttesttel?

    Egy ember a hozzátartozójának a halálakor nem azzal foglalkozik, hogy mi történik a holttesttel, hanem legfőképp az elhunyt személy békés-nyugodt eltemetése az elsődleges. Ám a gyász enyhültével esetleg már sokan elgondolkodtak azon, hogy amikor valaki meghal a kórházban vagy kórházon kívül - legyen ez magánterületen, közterületen - hova kerül a holtteste, hol és hogyan őrzik? Mi történik vele?

    4 általános tévhit a patológiával kapcsolatban

    Az egészségügyi ellátást végző szakemberek közül talán a legtöbb homály a patológusok munkáját fedi. Éppen emiatt lehet az, hogy a mai napig rengeteg tévhit és félreértés él a köztudatban velük kapcsolatban. Cikkünkben a négy leggyakoribb mítoszról rántjuk le a leplet.

    Feljegyzések a holtak házából

    Megüli az épület folyosóját a fanyar, mégis édeskés „barna” szag. Ilyen szagot áraszt a lucskos ruha, ha több napig az áztatóvízben maradt. Ilyen az edény, ha napokig mosogatójára vár a dézsában. Ilyen a besózott fejes-káposzta, ha a reszeléket nem csavarják ki, és időn túl is saját levében ázik.

    Magyar egészségügyi segélyszállítmányt adott át Ukrajnának a kijevi magyar nagykövet

    Magyarország nevében mintegy 100 ezer dollár értékű egészségügyi segélyszállítmányt adott át csütörtökön Kijevben az ukrán orvosi szolgálatoknak Bayer Mihály nagykövet – tájékoztatott Magyarország kijevi nagykövetsége.

    Terjedő illegális szervkereskedelem

    Világszerte terjed az illegális szervkereskedelem - A válság hatására virágzik az üzletág.

    A halál okának megállapítása

    A halál, bár életünk velejárója mindig megrázza az érintetteket. Ezért hasznos, ha tisztában vagyunk vele, hogy mit kell ilyen esetben tenni, mi fog történni a továbbiakban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.