Boncnokokat gyanúsítanak szervkereskedelemmel

Szerző: Független Hírügynökség

Elhunytak szerveinek illegális felhasználásával gyanúsít az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) több Krivoj Rog-i törvényszéki boncolóorvost. A gyanú szerint a boncnokok a hozzátartozók megtévesztésével távolították el és használták fel a halottak szerveit, szöveteit.

A titkosszolgálat mellett a rendőrség is nyomoz, sőt a két rendvédelmi szerv között valóságos verseny vette kezdetét az ügy mielőbbi felgöngyölítése érdekében - olvasható az ukrán Szegodnya című lap internetes portálján. Ennek oka, hogy a nagy társadalmi visszhangot kapott ügyet sikeresen megoldó nyomozók nagy valószínűséggel jelentős előrelépésre számíthatnak a ranglétrán - árulta el egy magát megnevezni nem kívánó SZBU-ügynök.

Rendőrségi források szerint a Krivoj Rog-i törvényszéki kórbonctani intézet munkatársai a hozzátartozók zaklatottságát kihasználva írattak alá olyan papírokat, amely szerint a rokonok hozzájárultak a szervek eltávolításához. Ezeket, a rendelkezésre álló információk szerint kijevi orvosok szállították az ukrán főváros kórházaiba, ahol beültették azokat.

A nyomozás jelenlegi szakaszában a biztonsági szolgálat és a rendőrség munkatársai azt próbálják kideríteni, hogy az átültetett szervek bűncselekmény során életüket vesztett (azaz meggyilkolt) személyekből származnak-e, illetve a megrendelők fizettek-e mindezért a boncnokoknak vagy a hozzátartozóknak.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.