• Mentőben meghalt férfi - megkezdődött a per

    Szerző: Független Hírügynökség

    Elkezdődött annak az orvosnőnek a pere a Szegedi Városi Bíróságon, aki még 2007. áprilisában elutasította egy mindszenti beteg felvételét a hódmezővásárhelyi kórházba.

    Az indoklás szerint a férfi nem a hódmezővásárhelyi, hanem a szentesi kórházhoz tartozott. Az orvosnőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják. A beteg ugyanis a szentesi kórházba szállítás közben a mentőben meghalt.

    Hirdetés

    Az Egészségbiztosítási Felügyelet 3 millió forintra bírságolta a kórházat. A felügyelet vizsgálata azt állapította meg, hogy a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórházban nem kapta meg a mindszenti beteg azt az ellátást, ami járt volna neki és ez is hozzájárulhatott a halálához.

    Az idült betegségben szenvedő mindszenti férfi április elején fulladásos panaszokkal került a szentesi kórházba, ahol felajánlották neki a kezelést, azonban a beteg saját felelősségére elutasította azt. Még aznap délután a férfi ismét rosszul lett, háziorvosa riasztotta a mentőket, akik a legközelebbi, hódmezővásárhelyi kórházba vitték. Onnan továbbküldték azzal az indokkal, hogy a beteg nem hozzájuk tartozik, a férfi pedig a szentesi kórházba szállítás közben meghalt.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.11.03 12:47
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

    Baleset az utakon: gyorshajtás, figyelmetlenség és fáradtság az okok között

    Ha az időjárás változik, akkor több baleset történik az utakon, ezért ilyenkor az autóvezetőknek még körültekintőbbnek kell lenniük. Elkészült Magyarország útjainak kockázati térképe, amely fontos jelzés az autósoknak, figyelve a baleset-megelőzésre.

    Elsősegélynyújtási tippek laikusoknak

    Mikor lehet szükség elsősegélynyújtásra? Nem kell feltétlenül látványos tragédiára gondolnunk, elég ha valaki a közelünkben hirtelen rosszul lesz, elájul, félrenyel.

    Műhibaper: börtön a nőgyágyásznak - Mi az üzenete az esetnek?

    Jogerősen három év végrehajtandó fogházbüntetésre ítélt a Szegedi Törvényszék egy szentesi orvost, akit halált okozó, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt vontak felelősségre. Tíz éve nem volt ilyen súlyos bírósági ítélet orvos ügyében. A szülész-nőgyógyász szabadulása után még 2 évig biztosan nem gyakorolhatja hivatását.

    Mentőt hívjak, ügyeletre menjek vagy a házi orvosomhoz?

    Előfordulhat, hogy egy hirtelen kialakult tünet kapcsán nem tudjuk eldönteni hová forduljuk. Ebben segíthet eligazodni az alábbi tájékoztató.

    Geréb-per: Szakszerűtlen fogás okozta a magzat halálát?

    Szakszerűtlen eljárás okozta a magzat halálát a Geréb Ágnes, jelenleg felfüggesztett szülész-nőgyógyász szakorvos által 2007 szeptemberében levezetett otthon szüléskor - értett egyet az ügyben felkért mindhárom szakértő, akik csütörtökön ismertették szakvéleményüket a Fővárosi Bíróságon zajló elsőfokú tárgyaláson.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.