Mentőben meghalt férfi - megkezdődött a per

Szerző: Független Hírügynökség

Elkezdődött annak az orvosnőnek a pere a Szegedi Városi Bíróságon, aki még 2007. áprilisában elutasította egy mindszenti beteg felvételét a hódmezővásárhelyi kórházba.

Az indoklás szerint a férfi nem a hódmezővásárhelyi, hanem a szentesi kórházhoz tartozott. Az orvosnőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják. A beteg ugyanis a szentesi kórházba szállítás közben a mentőben meghalt.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet 3 millió forintra bírságolta a kórházat. A felügyelet vizsgálata azt állapította meg, hogy a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórházban nem kapta meg a mindszenti beteg azt az ellátást, ami járt volna neki és ez is hozzájárulhatott a halálához.

Az idült betegségben szenvedő mindszenti férfi április elején fulladásos panaszokkal került a szentesi kórházba, ahol felajánlották neki a kezelést, azonban a beteg saját felelősségére elutasította azt. Még aznap délután a férfi ismét rosszul lett, háziorvosa riasztotta a mentőket, akik a legközelebbi, hódmezővásárhelyi kórházba vitték. Onnan továbbküldték azzal az indokkal, hogy a beteg nem hozzájuk tartozik, a férfi pedig a szentesi kórházba szállítás közben meghalt.

(FH)

Módosítva: 2008.11.03 12:47, Megjelenés: 2008.11.03 12:47
Címkék: Per, Műhiba, Mentő
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Körömgomba Körömgomba

Hogyan ismerhető fel és hogyan kezelhető a körömgomba?

Bethesda: több, mint gyermekkórház

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.