Gyertyagyújtással búcsúztak a kórházvédők

Szerző: Független Hírügynökség

Pénteken éjjel gyertyagyújtással búcsúztatták egykori munkahelyüket azok az orvosok és nővérek, akik nem kötöttek szerződést az egri Markhot Ferenc Kórház új üzemeltetőjével a Hospinvest Zrt-vel.

A Heves megyei közgyűlés pénteki ülésén döntött végleg arról, hogy a magáncég átveheti a kórház működtetését. A éjszakába nyúló demonstráción több száz szimpatizáns vett részt.

Az résztvevők fájlalták, hogy bár a kórház területén belül szerették volna megtartani a megemlékezést, de a Hospinvest már nem engedte be őket az intézmény területére.

- Úgy érzem kicsit mindannyian belehaltunk a harcba - hangsúlyozta Hegyaljai Judit, az EDDSZ helyi elnöke. Felszólalásában megköszönte azt az egyéves harcot, amellyel szerették volna a megyei önkormányzat tulajdonában tartani a kórházat. Reményét fejezte ki, hogy egyszer még sikerül visszaszerezniük az intézményt. Ezután a 3-4 száz megemlékező gyertyát és virágot helyezett el a kórház kerítésére.

A minaret szomszédságában tartott megemlékezésen felszólalt Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti listavezetője, és Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. Ekkorra már mintegy 100-150-en maradtak a téren. Morvai Krisztina többek között hangsúlyozta: idegen kézre kerül Magyarország, így annak egészségügyi intézményei is. Elérkezettnek látta az időt arra, hogy az emberek az egri kórházvédőkhöz hasonlóan kimondják: "elég volt".

A "kórházvédőkkel" szolidaritását fejezte ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. A háromórás megemlékezést követően békésen vonultak el az emberek. A megemlékezést egyébként több mint száz rendőr biztosította.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miért érdemes oltakozni influenza...

A szövődményes influenza súlyos, esetenként halálos kockázatú betegség? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember...

COVID-19 elleni oltás után lehet...

Az egyszerre beadott vakcinák nem befolyásolják a kialakuló immunválaszokat. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.