Gyertyagyújtással búcsúztak a kórházvédők

Szerző: Független Hírügynökség

Pénteken éjjel gyertyagyújtással búcsúztatták egykori munkahelyüket azok az orvosok és nővérek, akik nem kötöttek szerződést az egri Markhot Ferenc Kórház új üzemeltetőjével a Hospinvest Zrt-vel.

A Heves megyei közgyűlés pénteki ülésén döntött végleg arról, hogy a magáncég átveheti a kórház működtetését. A éjszakába nyúló demonstráción több száz szimpatizáns vett részt.

Az résztvevők fájlalták, hogy bár a kórház területén belül szerették volna megtartani a megemlékezést, de a Hospinvest már nem engedte be őket az intézmény területére.

- Úgy érzem kicsit mindannyian belehaltunk a harcba - hangsúlyozta Hegyaljai Judit, az EDDSZ helyi elnöke. Felszólalásában megköszönte azt az egyéves harcot, amellyel szerették volna a megyei önkormányzat tulajdonában tartani a kórházat. Reményét fejezte ki, hogy egyszer még sikerül visszaszerezniük az intézményt. Ezután a 3-4 száz megemlékező gyertyát és virágot helyezett el a kórház kerítésére.

A minaret szomszédságában tartott megemlékezésen felszólalt Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti listavezetője, és Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. Ekkorra már mintegy 100-150-en maradtak a téren. Morvai Krisztina többek között hangsúlyozta: idegen kézre kerül Magyarország, így annak egészségügyi intézményei is. Elérkezettnek látta az időt arra, hogy az emberek az egri kórházvédőkhöz hasonlóan kimondják: "elég volt".

A "kórházvédőkkel" szolidaritását fejezte ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. A háromórás megemlékezést követően békésen vonultak el az emberek. A megemlékezést egyébként több mint száz rendőr biztosította.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Pozitív HPV-diagnózis Pozitív HPV-diagnózis

A citológiai vizsgálatot rendszeresen ismételni kell. Mit tehetünk még? (x)

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Milyen típusú fogamzásgátló tabletta való nekem? - Töltse ki tesztünket! (x)

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.