Még ma bejelentik, mi lesz a karácsonyi korlátozásokkal

Szerző: portfolio.hu

A mai nap során tájékoztat Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs reggeli döntéséről, ami a karácsonyi korlátozásokkal kapcsolatos. Megérkezett Magyarországra az orosz vakcina, de többféle oltás is lesz majd - adta hírül a portfolio.hu.

Itt van az orosz vakcina

A Szputnyik V orosz vakcina érkezett eddig Magyarországra az oltóanyagok közül, de még a héten az egyik kínai vakcina dokumentációja is megérkezik. Ez egy egészen más típusú vakcina lesz, mint az orosz - mondta el Müller Cecília.

Minden vakcinatárgyalóval tárgyalni fog a kormány, egyszerre többféle vakcina lesz majd jelen.

Többféle módon is lehet majd oltásra jelentkezni

A magyar kormány minden vakcinát próbál elérni a világon, ami hatékonynak bizonyul. A vakcina.gov.hu oldal hamarosan indul, ahol az oltásigényt be lehet jelenteni - mondta el Müller Cecília. Az online felületen kívül levélben is lehet majd jelezni az oltásigényt.

Döntöttek a karácsonyi korlátozásokkal kapcsolatosan

Az operatív törzs folyamatosan vizsgálja a járványügyi adatokat. Ma reggel is tárgyaltak a járványhelyzetet, minden szakember a lehető legszélesebb megvilágításban próbálta elemezni és előrevetíteni azt, hogy mire számíthatunk és a karácsonyi ünnepekre vonatkozóan javaslatokat fogalmaztak meg.

A mai napon fog Orbán Viktor tájékoztatni a döntésről - mondta el Müller Cecília.

Meghalt egy 20 éves fiatal is

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta: az elmúlt hét tesztjeivel együtt immár 2 millió fölé emelkedik a Magyarországon elvégzett tesztek száma. Most kerül a statisztikához hozzáadásra a célzott tesztek száma.

Ezek a tömeges tesztelés eredményei

György István területi közigazgatásért felelős államtitkár elmondta: a kormány célzott, csoportos tesztelést rendelt el a bölcsödékben, iskolákban, óvodákban, egészségügyi intézményekben. Most zárult a tesztelés második hete. Ennek eredményeivel kapcsolatosan György István elmondta:

  • Több mint 1000 fő segítette a tesztelést, egyetemisták is segítettek a folyamatban.
  • Az első heti tesztelés alapján elmondták: az operatív törzs nagyobb részvételre számított. Még 70% fölötti részvétel is alacsonynak minősíthető.
  • A bölcsődék esetében 8873 főt teszteltek. 117 esetben lett pozitív az eredmény, ez 1,32%. Az óvodáknál 39840 kollégát teszteltek, az iskolákban 1,91% lett pozitív. Az egészségügyi intézményekben 20735-en vettek részt, összességében 186143 tesztet végeztek el a héten, összességében 63,36%-os részvételt jelent ez, a pozitív eredmények 2,44%-ot tettek ki első héten, 1,98%-ot a második héten.

(portfolio.hu)

Ajánlott cikkek a COVID-19-járványról

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Hogyan működik a Sinopharm-vakcina?

2020. elején a Pekingi Biológiai Termékek Intézete (Beijing Institute of Biological Products) létrehozott egy inaktivált, koronavírus elleni vakcinát...

Koronavírus kisokos - A legfontosabb...

Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is:...

Koronavírus-fertőzöttek számának...

Az ismert, adott napon fennálló COVID-19-fertőzéses esetek számának időbeli alakulása és megyék szerinti eloszlása Magyarországon. Oldalunk naponta...

Gyakori kérdések-válaszok a...

2020. december 26-án megérkezett Magyarországra az első vakcinaszállítmány, az Európában elsőként engedélyezett Pfizer-BioNTech-vakcina. Ezzel a...

Miért veszélyes ennyire a COVID-19?

Az emberiségnek már sokszor kellett különféle vírusok fenyegetésével szembenéznie. Átélt már nem is egy pandémiát - mégse vonul(t) karanténba a...

Miért nem járható út a...

Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg"...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.